Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Στη Βουλή το αίτημα της Ένωσης Πτυχιούχων Περιβάλλοντος Ελλάδας


Τα αιτήματα της Ένωσης Πτυχιούχων Περιβάλλοντος Ελλάδας κατέθεσε ως Αναφορά στη Βουλή προς τους Υπουργούς Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κοντογιάννης.
Ο Γιώργος Κοντογιάννης διαβίβασε την επιστολή της Ένωσης, σύμφωνα με την οποία τα μέλη της διαμαρτύρονται γιατί η ειδικότητα του περιβαλλοντολόγου δεν περιλαμβάνεται στο Προεδρικό Διάταγμα 126/2012 (227 Α’) που καθορίζει τα προσόντα που απαιτούνται για την ένταξη στο Μητρώο Πιστοποιημένων Επιθεωρητών, για τη διενέργεια περιοδικών επιθεωρήσεων των εγκαταστάσεων που λειτουργούν νόμιμα.
Σύμφωνα με την απάντηση που απέστειλε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Σκορδά στον κ. Κοντογιάννη: «Το αντικείμενο των περιοδικών επιθεωρήσεων είναι κυρίως τεχνικό, εξ ου και οι τεχνικές ειδικότητες που έχουν επιλεγεί. Κατά τη διάρκεια των επιθεωρήσεων εξετάζονται οι συνθήκες λειτουργίας της εγκατάστασης από πλευράς όχλησης και ασφάλειας, η ονομαστική και απορροφούμενη ισχύς του μηχανολογικού εξοπλισμού, θέματα ηλεκτρικών εγκαταστάσεων, πυροπροστασίας, τεχνικών κανονισμών (εκρηκτικά, πεπιεσμένα αέρια κλπ.) όπως και θέματα πολεοδομικά και καταλληλότητας/νομιμότητας κτιριακών εγκαταστάσεων κλπ.
Επισημαίνεται επίσης οι εγκαταστάσεις που, από απόψεως περιβαλλοντικής αδειοδότησης κατατάσσονται στις υψηλότερες κατηγορίες Α1 & Α2, βάσει του Ν.4014/2011 (Α 209), υποβάλλονται σε τακτικές περιβαλλοντικές επιθεωρήσεις από περιβαλλοντικούς ελεγκτές, σύμφωνα με το άρθρο 20 του ανωτέρω Νόμου και στο σχετικό Μητρώο, που θα συσταθεί, θα μπορούν να ενταχθούν και οι πτυχιούχοι περιβαλλοντολόγοι».  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου