Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

“Give Greece a Chance”: Τώρα είναι η ώρα της Ελλάδας


Συντάκτης: Γιώργος Κοντογιάννης

Κάτι αλλάζει. Κάτι καινούργιο γεννιέται. Και αυτό που γεννιέται δεν είναι τίποτε άλλο από την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, για μια καλύτερη Ελλάδα. Από πού προκύπτει όμως αυτή η αισιοδοξία;
Λαμβάνονται αποφάσεις από τις πολιτικές ηγεσίες της Ελλάδος ή της Ευρώπης που δικαιολογούν μια τέτοια αισιοδοξία; Δυστυχώς όχι. Οι πολιτικές ηγεσίες μοιάζουν να ακούν τα μηνύματα της κοινωνίας στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, αλλά δεν φαίνεται να αντιλαμβάνονται ακόμα αυτό που ακούν. Και αυτό που ακούν δεν είναι τίποτε περισσότερο από την προτροπή για αλλαγές όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν την χώρα μας οι Ευρωπαίοι εταίροι μας.

Τότε από πού προκύπτει η αισιοδοξία για το αύριο της Ελλάδος; Η αισιοδοξία προκύπτει από την παγκόσμια κινητοποίηση που έχει ξεκινήσει με τίτλο “Give Greece a Chance”, πίσω από την οποία βρίσκεται ο Έλληνας διαφημιστής Πήτερ Οικονομίδης, συνεργάτης της δεύτερης μεγαλύτερης επιχείρησης στον κόσμο, της Apple. Το κίνημα αυτό αρχίζει να λαμβάνει διαστάσεις και ουσιαστικά πρόκειται για το μεγαλύτερο φιλελληνικό κίνημα μετά το 1821.
Αυτό το φιλειρηνικό κίνημα η πολιτική ηγεσία της Ελλάδος οφείλει να το αξιοποιήσει προς όφελος της χώρας, τώρα. Γιατί τώρα είναι η ώρα να προχωρήσουμε άμεσα σε μεταρρυθμίσεις για να αποδείξουμε ότι αξίζουμε αυτήν την ευκαιρία. Τώρα είναι η ώρα να προχωρήσουμε στην αλλαγή νοοτροπίας που είναι αναγκαία για να πείσουμε ότι οι Έλληνες αξίζουμε αυτήν την ευκαιρία.
Τώρα είναι η ώρα να αφήσουμε πίσω μας όλα εκείνα (πρόσωπα και αντιλήψεις) που μας οδήγησαν στη σημερινή κρίση. Τώρα είναι η ώρα να πιέσει η Ελλάδα τους Ευρωπαίους ηγέτες για να προχωρήσουν στην έγκριση ενός νέου σχεδίου marshal το οποίο θα στηρίξει την ανάπτυξη στην Ελλάδα. Σχέδιο ΗΡΑΚΛΗΣ το έχουν αποκαλέσει οι Φιλελεύθεροι του Ευρωκοινοβουλίου που το έχουν υιοθετήσει μετά από πρόταση της Ντόρας Μπακογιάννη.
Τώρα είναι η ώρα να αρθούν όλα τα αντικίνητρα που εμποδίζουν τις επενδύσεις στην Ελλάδα και ενισχύουν τη γραφειοκρατία που με τη σειρά της γεννά και εκτρέφει τη διαφθορά. Τώρα είναι η ώρα για την δημιουργία ενός υγιούς επενδυτικού περιβάλλοντος με σταθερό φορολογικό σύστημα και νόμους που δεν αλλάζουν ανάλογα με τις εισπρακτικές ανάγκες του δημοσίου.
Τώρα είναι η ώρα να πιέσει η πολιτική ηγεσία της Ελλάδος για να υιοθετηθεί η πρόταση της Δημοκρατικής Συμμαχίας για τη δημιουργία ενός Ταμείου για ενίσχυση των επενδύσεων στο οποίο εκτός από τα χρήματα του νέου σχεδίου marshal (ΗΡΑΚΛΗΣ) τα οποία υπολογίζεται ότι θα είναι γύρω στα 30 δις €, θα κατατίθεται και το 25% κάθε αποκρατικοποίησης ή του ποσού από την αξιοποίηση κρατικών ακινήτων.
Τώρα είναι η ώρα για τη δημιουργία ακόμη και ελεύθερων φορολογικών ζωνών σε περιοχές που είτε έχουν πληγεί από θεομηνίες (πλημμύρες, σεισμοί, πυρκαγιές), είτε έχουν ανεργία άνω του 30% στους νέους.
Τώρα είναι η ώρα για ενίσχυση της γεωργίας και της κτηνοτροφίας, δηλαδή του πρωτογενούς τομέα που είναι ο βασικός τομέας της οικονομίας πάνω στον οποίο μπορεί να στηριχθεί η χώρα για να βγει από την κρίση. Τώρα είναι η ώρα για να ληφθούν αποφάσεις που θα ενισχύσουν τομείς ελπιδοφόρους για την οικονομία όπως ο τουρισμός, η ναυτιλία, η ενέργεια, η παιδεία και η υγεία.
Τώρα είναι η ώρα για να επιστρέψουν όλοι όσοι διαθέτουν καταθέσεις στο εξωτερικό τα χρήματά τους στην Ελλάδα, με σκοπό να δείξουν την εμπιστοσύνη τους στην προσπάθεια που κάνει η χώρα μετά την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης. Τώρα είναι η ώρα της συστράτευσης όλου του απόδημου ελληνισμού για να πείσουν τις χώρες που τους φιλοξενούν ότι η Ελλάδα αξίζει μια ευκαιρία και μπορούν οι ίδιοι να το αποδείξουν είτε επενδύοντας στη χώρα μας είτε απλώς επισκεπτόμενοι τα πατρογονικά τους εδάφη, ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο τον τουρισμό. Τώρα είναι η ώρα της Ελλάδος…. Όλοι εμείς που αποτελούμε την πολιτική ηγεσία της χώρας οφείλουμε να ακούσουμε την φωνή της κοινωνίας. Να αγκαλιάσουμε αυτήν την ελπίδα που γεννά η πρωτοβουλία των ιδιωτών (Ελλήνων και φιλελλήνων) και να δώσουμε μια ευκαιρία στην Ελλάδα. Θα είναι η μεγαλύτερη προσφορά προς την πατρίδα μας.
http://www.parapolitika.gr/ArticleDetails/tabid/63/ArticleID/396927/Default.aspx

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου