Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Ερώτηση σχετικά με τα οικονομικά προβλήματα του Ωδείου Αθηνών


Σχεδόν δύο χρόνια παραμένει απλήρωτο το προσωπικό του Ωδείου Αθηνών, το οποίο είναι το πρώτο μουσικό εκπαιδευτικό Ίδρυμα της νεότερης ηπειρωτικής Ελλάδας, καθώς συμπληρώνει εφέτος 140 χρόνια ζωής.
Το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού κωφεύει εδώ και μήνες στις εκκλήσεις του Προέδρου του ΔΣ και Διευθυντή του Ωδείου Αθηνών κ. Άρη Γαρουφαλή για οικονομική στήριξη με παράλληλη εφ’ ενός ενεργοποίηση της διάταξης της σύμβασης μεταξύ Δημοσίου και Ωδείου για την από κοινού με τα Υπουργεία Οικονομικών και Πολιτισμού σύνταξη του προϋπολογισμού του Ωδείου και αφετέρου την υποχρέωση του ΕΜΣΤ να καταβάλει εύλογο ενοίκιο για την χρήση χώρων ιδιοκτησίας του Ωδείου, έκτασης 3.400 τμ.

Επίσης και η τακτική επιχορήγηση κάθε έτος βαίνει μειούμενη. Το 2011 περιορίστηκε στις 650.000 ευρώ από 850.000 ευρώ το 2010, από τα οποία εκταμιεύτηκαν μόνο 722.925 ευρώ. Λόγω τις δραματικής κατάστασης, μέρος του προσωπικού έχει καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα και έχει προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας. Όμως η πλειονότητα των διδασκόντων παραμένει στις θέσεις τους, συνεχίζοντας με αυταπάρνηση να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους μαθητές του Ωδείου.
             Υπενθυμίζεται ότι στις 3.6.11 κατέθεσα Αναφορά στη Βουλή επί του θέματος για την οποία ουδέποτε έλαβα απάντηση.      

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

Σε ποιες ενέργειες σκοπεύετε να προχωρήσετε ώστε να ενισχυθεί οικονομικά το Ωδείο Αθηνών προκειμένου να επιλυθούν τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει και να εξοφληθούν τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου