Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Πάνω από 6 εκατ. ευρώ οι ζημιές στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Ηλείας από τη θεομηνία του Φεβρουαρίου


Στο ποσό των 6.350.000 ευρώ ανέρχονται οι ζημιές στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Ηλείας που προκλήθηκαν από τη θεομηνία του Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των εμπειρογνωμόνων.

Αυτό προκύπτει από την απάντηση του Υπουργείου Εσωτερικών στην Αναφορά που κατέθεσε ο Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιώργος Κοντογιάννης, με την οποία είχε διαβιβάσει την επιστολή του Δημάρχου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων  κ. Δ. Μπαλιούκου, σχετικά με τα προβλήματα που προκλήθηκαν στον εν λόγω Δήμο από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.
Ο αρμόδιος Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Π. Κουκουλόπουλος ωστόσο δεν δίνει σαφή απάντηση για το από πού θα γίνει η χρηματοδότηση της αποκατάστασης και παραπέμπει το όλο ζήτημα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και στο γεγονός ότι ο συγκεκριμένες δημοτικές ενότητες κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας. Είναι ενδεικτικό ότι για την βελτίωση, συντήρηση και αποκατάσταση του οδικού δικτύου για το 2011 η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έλαβε από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους μόλις 17.680.759 ευρώ. Το γεγονός αυτό εγείρει ανησυχίες σχετικά με τη χρηματοδότηση του έργου αποκατάστασης του επαρχιακού δικτύου, καθώς είναι εμφανές ότι πρέπει να δοθούν επιπλέον κονδύλια προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες.
Σε αυτό το πλαίσιο ο Βουλευτής Ηλείας επανέλαβε για άλλη μια φορά την ανάγκη να κηρυχθεί ολόκληρος ο Νομός Ηλείας θεομηνιόπληκτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου