Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Γιατί μένουν εκτός των θέσεων για επικουρικό προσωπικό στους φορείς παροχής υγείας οι μη επιδοτούμενοι άνεργοι - Ερώτηση Γιώργου Κοντογιάννη προς τον Υπουργό Υγείας


Σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 5 του άρθρου 6  του Ν. 4052/2012 (ΦΕΚ 41 Α΄): Στην Διεύθυνση Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού Μονάδων Παροχής Υπηρεσιών Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της κάθε Δ.Υ.ΠΕ. καταρτίζονται κατάλογοι επικουρικού προσωπικού, κατά κλάδο….Για την πρόσληψη του ανωτέρω  προσωπικού λαμβάνεται υπόψη η ανεργία σε ποσοστό 40% και η εμπειρία σε ποσοστό 60%. Η προτεραιότητα μεταξύ των ανέργων καθορίζεται από τη σειρά εγγραφής τους στα μητρώα επιδοτούμενων ανέργων του ΟΑΕΔ.

Ωστόσο, όπως προκύπτει για εγγραφή στους καταλόγους επικουρικού προσωπικού για κάλυψη αναγκών των ΦΠΥΥΚΑ, ζητείται από τις Υ.Π.Α, μεταξύ άλλων, βεβαίωση από τον ΟΑΕΔ, από την οποία θα προκύπτει ο χρόνος εγγραφής του ενδιαφερόμενου στα μητρώα των επιδοτούμενων ανέργων.
Με άλλα λόγια στους καταλόγους για πρόσληψη επικουρικού προσωπικού μπορούν να εγγραφούν μόνο όσοι έμειναν άνεργοι εντός ενός έτους και αποκλείονται όλοι οι υπόλοιποι άνεργοι. 


Κατόπιν τούτων ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

1.                  Για ποιο λόγο δίνεται μόνο τους επιδοτούμενος ανέργους η δυνατότητα εγγραφής στους καταλόγους επικουρικού προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών των ΦΠΥΥΚΑ;
2.                  Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε ώστε να αρθεί η αδικία σε βάρος των υπολοίπων ανέργων;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου