Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Ανοιχτό το ενδεχόμενο μελλοντικής επιβολής Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί

Ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο για μελλοντική επιβολή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Π. Οικονόμου, απαντώντας σε Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Βουλευτής Ηλείας της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιώργος Κοντογιάννης.

            Όπως αναφέρει στην απάντησή του ο κ. Οικονόμου: «Επισημαίνουμε ότι επί του παρόντος δεν εξετάζεται το ενδεχόμενο επιβολής Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί», διατύπωση που δεν αποκλείει στο μέλλον να επιβληθεί ο Ε.Φ.Κ, καθώς οι πιστωτές της χώρας έχουν θέσει το εν λόγω ζήτημα επί τάπητος.

Ο Γιώργος Κοντογιάννης έχει επανειλημμένα τονίσει πως η επιβολή Ε.Φ.Κ στο κρασί θα επιφέρει μεγάλο πλήγμα στον αμπελοοινικό κλάδο, ο οποίος ήδη βρίσκεται σε συρρίκνωση λόγω της μείωσης του διαθέσιμου εισοδήματος των καταναλωτών και της κατάρρευσης των τιμών των σταφυλιών τα τελευταία χρόνια και η θέση των περίπου 200.000 οικογενειών αμπελουργών γίνεται ακόμα δυσχερέστερη με δεδομένο ότι σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας πολλοί αμπελουργοί δεν έχουν εισπράξει το αντίτιμο της εσοδείας δυο και τριών ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου