Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Ερώτηση σχετικά με την ανάγκη προστασίας και στήριξης των σεισμοπαθών στον οικισμό Τριαντείου Αιγίου (προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Υποδομών)


Στο δρόμο θα βρεθούν σε λίγες μέρες οι σεισμόπληκτοι που διαμένουν σε κοντέινερ στον οικισμό Τριαντείου Κουλούρας του Αιγίου από το 1995.
Πρόκειται για 63 οικογένειες, οι οποίες έχουν από χαμηλά έως καθόλου εισοδήματα και διαβιώνουν σε δύσκολες συνθήκες, αλλά μη έχοντας άλλη εναλλακτική επιλογή στέγης συνεχίζουν να μένουν στα κοντέινερ που τους έχουν παραχωρηθεί. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι υπάρχουν ακόμα και περιπτώσεις οικογενειών που ζουν χωρίς ρεύμα καθώς αδυνατούν να πληρώσουν τη ΔΕΗ.
Εντύπωση επίσης προκαλεί το γεγονός ότι από τις 63 οικογένειες οι 40 μένουν εκεί από το 1995 ενώ οι υπόλοιπες προστέθηκαν με την πάροδο των χρόνων μέχρι και πέρσι, όπου με απόφαση τη δημοτικής αρχής παραχωρήθηκε σε μια οικογένεια αστέγων με ειδικές ανάγκες ένα κοντέινερ.
Οι περισσότερες οικογένειες που μένουν στον οικισμό είναι πολυμελείς, ενώ υπάρχουν αρκετοί ηλικιωμένοι, άνεργοι, άτομα με ειδικές ανάγκες κλπ.
Σε αυτούς τους ανθρώπους κοινοποιήθηκε τον περασμένο μήνα ειδοποίηση του Υπ. Μεταφορών με την οποία τους ζητείται εντός 20 ημερών «να αποδεσμεύσουν τον οικίσκο και να αποσύρουν την οικοσκευή», προκειμένου αυτός να παραχωρηθεί στο Δήμο ώστε να αξιοποιηθεί και να χρησιμοποιηθεί περαιτέρω για δημοτικούς σκοπούς. 
Με δεδομένη την δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι κάτοικοι του οικισμού και τη έλλειψη οποιασδήποτε άλλης στέγης

Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

  1. Θα εξετάζετε τη δυνατότητα αναστολής της απόφασης για εκκένωση του οικισμού;
  2. Σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσετε ώστε να διασφαλιστεί ότι οι κάτοικοι του οικισμού δεν θα βρεθούν στο δρόμο;
  3. Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε ώστε να στηρίξετε τους ανθρώπους αυτούς, οι οποίοι βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση ενώ οι συνθήκες διαβίωσής τους είναι πολύ δύσκολες;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου