Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Υπ. Εσωτερικών: Στους Δήμους η ευθύνη για τη θέρμανση των σχολείων -§ Αρνείται την έλλειψη πετρελαίου σε στρατόπεδα το Υπ. Εθνικής Άμυνα


Στους Δήμους επιρρίπτει την ευθύνη για τη θέρμανση των σχολείων ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Αν. Γιαννίτσης, όπως προκύπτει από την απάντησή του σε Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Βουλευτής Ηλείας της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιώργου Κοντογιάννη, με αφορμή τις καταγγελίες των εκπροσώπων τις ΟΛΜΕ ότι σε πολλές περιοχές οι σχολικές επιτροπές έχουν πάρει ελάχιστα χρήματα για την αγορά πετρελαίου.
Σύμφωνα με τον αρμόδιο Υπουργό: «Το ποσό που αποδίδεται για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αποτελεί μέρος των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ), οι οποίοι κατανέμονται κατ’ έτος στους Δήμους της Χώρας, σύμφωνα με την Κοινή Απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Εσωτερικών (ΚΥΑ), κατόπιν σχετικής πρότασης της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ). Στο πλαίσιο των ανωτέρω, όλοι οι δικαιούχοι Δήμοι της χώρας, επιχορηγήθηκαν για τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων τους με το συνολικό ποσό ύψους 100.000.00,00€ για το έτος 2011, ενώ για το έτος 2012 επιχορηγήθηκαν με το ποσό των 20.000.000,00€».
Ωστόσο ο αρμόδιος Υπουργός δεν απαντά στο ερώτημα σχετικά με το ποια σχολεία παρουσιάζουν αυτή τη στιγμή έλλειψη σε πετρέλαιο καθώς και ποια μέτρα θα ληφθούν ώστε να αντιμετωπιστεί άμεσα το πρόβλημα, καθώς το κρύο είναι ακόμα ισχυρό.
           
§         Αρνείται την έλλειψη πετρελαίου σε στρατόπεδα το Υπ. Εθνικής Άμυνας

Παρά τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας για έλλειψη πετρελαίου για την θέρμανση στρατοπέδων, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δ. Αβραμόπουλος, απαντώντας σε Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Βουλευτής Ηλείας της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιώργος Κοντογιάννης, αρνείται την ύπαρξη τέτοιων φαινομένων, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Μέχρι σήμερα ουδέποτε έχει διακοπεί το ρεύμα εφοδιασμού σε καύσιμα προς τα ανεφοδιαστικά κέντρα (Μονάδες ΕΜ) και ουδέποτε έχει αναφερθεί διακοπή του ρεύματος εφοδιασμού σε καύσιμα από Μονάδα του Ελληνικού Στρατού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου