Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Με το «σταγονόμετρο» και με καθυστερήσεις τα χρήματα στους Δήμους για τη μετακίνηση των μαθητών


Με το «σταγονόμετρο» και με τεράστιες καθυστερήσεις γίνεται η  χρηματοδότηση προς τους Δήμους για την κάλυψη του κόστους μεταφοράς των μαθητών, όπως προκύπτει από την απάντηση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Αν. Γιαννίτση, στην Αναφορά που κατέθεσε ο Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιώργος Κοντογιάννης.
Ο πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης στην Αναφορά του είχε διαβιβάσει την επιστολή του Δημάρχου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων κ.Διονύσιου Μπαλιούκου, με την οποία ζητούσε την πληρωμή των οφειλόμενων ποσών για την μεταφορά των μαθητών της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που εκκρεμούσαν από την 1/9/2011.
Όπως προκύπτει από την απάντηση του αρμόδιου Υπουργού, μετά από καθυστέρηση έξι και πλέον μηνών, το Υπουργείο Εσωτερικών, με την με αριθμ. πρωτ. 8446/7.3.2012 απόφαση, επιχορήγησε τους Δήμους της χώρας με το ποσό των 4.704.411,42 € και ειδικότερα τον Δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων με το ποσό των 10.570,90 € για την κάλυψη δαπανών μεταφοράς μαθητών που πραγματοποιήθηκε από την 1η Σεπτεμβρίου 2011. Θα ακολουθήσει νέα χρηματοδότηση για την κάλυψη του κόστους μεταφοράς των μαθητών για το σχολικό έτος 2011-2012 στο πλαίσιο πάντα των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας», διατύπωση που προκαλεί ερωτηματικά σχετικά με το τι πρόκειται να συμβεί στο τέλος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου