Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Δήλωση για την απόφαση να ψηφίσει "παρών"στην ψηφοφορία για το Μεσοπρόθεσμο


Ο Βουλευτής Ηλείας της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιώργος Κοντογιάννης δήλωσε τα ακόλουθα:
«Η απόφασή μου να ψηφίσω «παρών» στην ψηφοφορία για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα υπαγορεύεται μόνο και μόνο από το συμφέρον της χώρας μας και των πολιτών της, αλλά και από την ανάγκη να διαφοροποιηθώ απέναντι σε αδιέξοδες πολιτικές.

Την κρίσιμη αυτή ώρα, το τραγικό για την  Ελλάδα είναι ότι τα δύο μεγάλα κόμματα αδυνατούν να κατανοήσουν πως το συμφέρον της χώρας βρίσκεται πάνω απο όλα και αποδεικνύουν για άλλη μια φορά πως είναι κατώτερα των περιστάσεων. Το μεν ΠΑΣΟΚ προχωρεί σε μια λάθος πολιτική, η οποία αν δεν αλλάξει μας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε αδιέξοδο, η δε ΝΔ προτάσσει το κομματικό έναντι του εθνικού συμφέροντος, με μοναδικό στόχο να βρεθεί σύντομα στην εξουσία, έστω κι αν κληθεί να κυβερνήσει επί ερειπίων. Και όλα αυτά κάτω απο τη δαμόκλειο σπάθη της χρεωκοπίας, ο κίνδυνος της οποίας είναι υπαρκτός και όχι ένα επικοινωνιακό τέχνασμα όπως κάποιοι υποστηρίζουν.
Η Δημοκρατική Συμμαχία κατέθεσε εναλλακτικό Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, το οποίο στηρίζεται στη μείωση των κρατικών δαπανών κατά 2/3 και στη μείωση κατά 1/3 της φορολογίας. Δηλαδή το αντίθετο από αυτό που προτείνει η Κυβέρνηση. Η πρότασή μας είναι πιο δίκαιη και άμεσα υλοποιήσιμη, γι΄αυτό έγινε και αποδεκτή από την Ε.Ε. Δυστυχώς η Κυβέρνηση αρνείται να μειώσει τις κρατικές δαπάνες, δηλαδή αρνείται να βάλει το μαχαίρι στο βαθύ πράσινο κράτος που η ίδια δημιούργησε.
Η Δημοκρατική Συμμαχία δεν έχει σχέση ούτε με την πολιτική της ατολμίας που εκφράζει η Κυβέρνης, ούτε με την πολιτκή του καιροσκόπου που εκφράζει η αξιωματική αντιπολίτευση. Διαφοροποιούμαστε από το «ναι» και το «όχι», δηλώνοντας «παρών», όπως παρόντες είμαστε στην προσπάθεια για τη σωτηρία της πατρίδας μας με προτάσεις όχι με συνθήματα. Μόνη λύση για τη χώρα εξακολουθεί και παραμένει η Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας και προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσω να αγωνίζομαι με όλες μου τις δυνάμεις. Έτσι νοείται ο σύγχρονος πατριωτισμός και όχι με την παροχή λευκής επιταγής ή την στείρα άρνηση προς την Κυβέρνηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου