Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Με καθυστέρηση η συντήρηση των πυροσβεστικών αεροσκαφών



            Με καθυστέρηση γίνεται για άλλη μια χρονιά η συντήρηση των πυροσβεστικών αεροσκαφών, σύμφωνα με την απάντηση του Υπουργού Άμυνας κ. Π. Μπεγλίτη στην Ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής Ηλείας της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιώργος Κοντογιάννης.
            Όπως προκύπτει από την απάντηση του αρμόδιου Υπουργού, στα μέσα Ιουλίου θα είναι σε πλήρη ετοιμότητα όλα τα πυροσβεστικά αεροσκάφη, γεγονός που προκαλεί εύλογα ερωτηματικά σχετικά με το γιατί η διαδικασία δεν ξεκίνησε νωρίτερα ώστε να μην χρειαστεί να μείνει ακάλυπτη η χώρα μας απέναντι σε ενδεχόμενες πυρκαγιές το μισό καλοκαίρι.

            Συγκεκριμένα στην απάντησή του ο κ. Μπεγλίτης αναφέρει τα εξής:
«Η ετήσια συντήρηση των πυροσβεστικών Α/Φ CL-215/415 της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ), βρίσκεται στα τελευταία στάδια ολοκλήρωσής της. Μέχρι την 30 Μαΐου είχαν αποδοθεί από ετήσια συντήρηση για επιχειρησιακή χρήση (10) Α/Φ CL-215/415, ενώ εκτιμάται η απόδοση:
α. Πέντε (5) Α/Φ, σταδιακά μέχρι την 15 Ιουνίου 2011, από την ΕΑΒ ΑΕ.
β. Πέντε (5) Α/Φ, σταδιακά μέχρι την 15 Ιουνίου 2011, από τους φορείς συντήρησης της ΠΑ κι ενός επί πλέον περί τα μέσα Ιουλίου.
Τέλος σας γνωρίζω ότι η ΠΑ έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να εξασφαλισθεί η υποστήριξη των πυροσβεστικών Α/Φ από το διατιθέμενο τεχνικό προσωπικό, κατά τη διάρκεια της πυροσβεστικής περιόδου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου