Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Μόνη λύση η κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας -- Ομιλία Κοντογιάννη για το Μεσοπρόθεσμο







Ακολουθούν βασικά σημεία της Ομιλίας του Βουλευτή Ηλείας της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιώργου Κοντογιάννη κατά τη συζήτηση για την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου στη Βουλή
«…Αν καλείται ο λαός να συνεισφέρει με επιπλέον είκοσι επτά δισεκατομμύρια καλείται επειδή η Κυβέρνηση Παπανδρέου δεν εφάρμοσε μέτρα που η ίδια ψήφισε, επειδή δεν είχε την τόλμη να συγκρουστεί με τα σπλάχνα της που είναι το βαθύ πράσινο ΠΑΣΟΚ, το οποίο είναι εγκατεστημένο στην καρδιά του ελληνικού κράτους συνεχίζοντας να παράγει σήψη και διαφθορά, το βαθύ πράσινο κράτος που έχει την κύρια ευθύνη για το ότι φτάσαμε στη σημερινή κατάσταση.

Κύριε Πρόεδρε, μπροστά σε αυτήν την κατάσταση η Δημοκρατική Συμμαχία έκανε συγκεκριμένες προτάσεις, οι οποίες στηρίζονται στη μείωση των δαπανών του κράτους κατά τα 2/3 και μόνο κατά το 1/3 στην πρόσθετη φορολογία, το αντίθετο δηλαδή, από αυτό που προτείνει η σημερινή Κυβέρνηση.
Πριν από επτά μήνες παραιτούμενος από αυτό το Βήμα από τη Νέα Δημοκρατία δήλωσα ότι το πράττω διότι η σημερινή ηγεσία της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης διαφοροποιούμενη από τις προηγούμενες ηγεσίες του κόμματος θέτει τα συμφέροντά της πάνω από τα συμφέροντα της πατρίδος και αρνείται την εθνική συνεννόηση.
Δυστυχώς, οι εξελίξεις απέδειξαν ότι κανείς δεν μπορεί να εφαρμόσει μια πολιτική που δεν πιστεύει. Έτσι, όταν ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και οι συνθήκες το επέβαλλαν η προσπάθεια για εθνική συνεννόηση ναυάγησε από την έλλειψη σοβαρότητας και των δύο πρωταγωνιστών και από το γεγονός βέβαια ότι κανείς από τους δυο τους δεν πίστευε σε αυτήν την πολιτική.
Δυστυχώς, και η πολιτική της Κυβέρνησης και η πολιτική της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης οδηγούν σε ρήξη της κοινωνικής συνοχής. Η μεν Κυβέρνηση με αναλγησία στρέφεται εναντίον των ειλικρινών φορολογούμενων και του ιδιωτικού τομέα που είναι και ο μόνος που μπορεί να γεννήσει θέσεις εργασίας ενώ η Αξιωματική Αντιπολίτευση δημιουργεί φρούδες ελπίδες για μια πολιτική χωρίς θυσίες.
Η Κυβέρνηση όμως πρέπει να γνωρίζει ότι για να πετύχουν τα όποια μέτρα θα πρέπει να συνυπάρχουν δύο παράγοντες: Η αποφασιστικότητα της ίδιας της Κυβέρνησης να τα εφαρμόσει και η αποδοχή τους από την κοινωνία. Εδώ ούτε το ένα υφίσταται ούτε το άλλο. Δυστυχώς, υπάρχει κάτι χειρότερο: Τα μέτρα θα προκαλέσουν ρήξη στην κοινωνία και όταν αυτό συμβεί μετά καμία, μα καμία πολιτική και κανένα μέτρο όσο δίκαιο και αν είναι δεν θα μπορεί να εφαρμοστεί.
…Όσον αφορά την Αξιωματική Αντιπολίτευση, το βέβαιο είναι ότι νοιάζεται μόνο για την εξουσία. Και φυσικά, ό,τι σπέρνει σήμερα, θα κληθεί η ίδια να το θερίσει, όπως άλλωστε έκανε και το ΠΑ.ΣΟ.Κ., με το περιβόητο «λεφτά υπάρχουν». Χρειάζεται, λοιπόν, μία άλλη πολιτική που η Κυβέρνηση Παπανδρέου και μετά τον ανασχηματισμό εμφανίζεται ανίκανη να εφαρμόσει. Πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν φταίει μόνο η συνταγή, αλλά και ο τρόπος με τον οποίο εφαρμόζεται αυτή η συνταγή στον ασθενή. Και η Κυβέρνηση Παπανδρέου, όχι μόνο ακολουθεί λάθος τρόπο, αλλά δεν δέχεται και συμβουλές. Οι λύσεις σ' αυτή την κρίσιμη ώρα είναι δύο. Ή κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας ή εκλογές.
Κύριοι συνάδελφοι, η ιστορία έχει αποδείξει ότι ενίοτε, για να πάει η Ελλάδα μπροστά, χρειάζονται και Ιφιγένειες. Την Τροία, όμως, όλοι γνωρίζουμε ότι την κατέκτησε ο πολυμήχανος Οδυσσέας με τους Έλληνες ενωμένους και αυτή τη στιγμή που οι σημερινοί Έλληνες, με τις θυσίες που έχουν κάνει, έχουν μετατραπεί σε Ιφιγένειες, πρέπει εμείς ενωμένοι να βρούμε τον τρόπο να δικαιώσουμε τις θυσίες τους. Αυτό είναι πατριωτισμός, κύριε Υπουργέ, και όχι το να δίνει κανείς λευκές επιταγές σε μία κακή και επικίνδυνη Κυβέρνηση.
Στη Δημοκρατική Συμμαχία, σεβόμενοι την ελεύθερη βούληση των Βουλευτών, θα κρίνουμε και θα ψηφίσουμε κατά συνείδηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου