Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Το χρέος προς την πατρίδα η ύψιστη αξία για κάθε πολιτικό √ Ομιλία Κοντογιάννη για τον Μιλτιάδη Έβερτ






Για τη μοναδική πολιτική προσωπικότητα και τις αξίες που πρέσβευε ο  Μιλτιάδη Έβερτ μίλησε ο Γιώργος Κοντογιάννης στην συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής που ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του πρώην Προέδρου της ΝΔ.
Ο Βουλευτής Ηλείας της Δημοκρατικής Συμμαχίας αναφέρθηκε στην χαρισματική και πληθωρική προσωπικότητα του Μιλτιάδη Έβερτ, ο οποίος υπήρξε από τους πρωτεργάτες της εθνικής συμφιλίωσης, βάζοντας τη σφραγίδα του στο γεφύρωμα του χάσματος που είχε προκαλέσει χρόνια μίσους και εμφυλιοπολεμικών συγκρούσεων.

Ο Γιώργος Κοντογιάννης τόνισε πως στις δύσκολες καταστάσεις που βιώνει ο τόπος μας, το θάρρος που επεδείκνυε ο Μιλτιάδης Έβερτ κατά τη λήψη αποφάσεων, οι οποίες σε ορισμένες περιπτώσεις ήταν και κόντρα στο προσωπικό του συμφέρον, πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα για όλους όσους αποφασίζουν για την τύχη του ελληνικού λαού. Συγκεκριμένα όπως ανέφερε ο Ηλείος Βουλευτής: «Η μεγαλύτερη αρετή όμως του Μιλτιάδη Έβερτ, θεωρώ ότι ήταν το θάρρος που είχε, να λαμβάνει αποφάσεις θέτοντας το συμφέρον της πατρίδας πάνω από το προσωπικό. Έλεγε ότι ιεραρχικά ο πολιτικός πρέπει να βάζει πρώτα την πατρίδα, μετά την παράταξη, μετά το προσωπικό συμφέρον. Είναι αυτό που λείπει σήμερα ίσως από πολλούς. Είναι αυτό που λείπει και από πολλούς από εμάς σε αυτήν την Αίθουσα, η πολιτική γενναιότητα, η πολιτική μεγαλοψυχία, η αίσθηση του χρέους προς την πατρίδα, αρχές και αξίες που ιδιαίτερα στη σημερινή τραγική συγκυρία έχει ανάγκη η πατρίδα μας».
Τέλος αιχμές για τη σημερινή ηγεσία της ΝΔ άφησε ο Γιώργος Κοντογιάννης λέγοντας πως πολιτικές σκοπιμότητες και παρασκηνιακά παιχνίδια της εποχής στέρησαν τη δυνατότητα από το Μιλτιάδη Έβερτ να γίνει Πρωθυπουργός, γεγονός που είναι σίγουρο πως θα λειτουργούσε ευεργετικά για τη χώρα μας, καθώς σύμφωνα με την εκτίμηση του κ.Κοντογιάννη ο Μιλτιάδης Έβερτ θα γινόταν καλός πρωθυπουργός αφού ήταν ένας πρακτικός άνθρωπος και πολιτικός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου