Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Να δοθεί λύση για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Ηλείας



            Να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα της διαχείρισης απορριμμάτων στη Ηλεία, ζητεί με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Εσωτερικών ο Βουλευτής Ηλείας της Δημοκρατικής Συμμαχίας.
            Ο πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης ενημέρωσε τον αρμόδιο Υπουργό για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ηλεία και ζήτησε να υπάρξει οριστική αντιμετώπιση του ζητήματος καθώς η πρόκριση μιας προσωρινής λύσης όπως η μεταφορά των απορριμμάτων της Ηλείας σε ΧΥΤΑ της Αιτωλοακαρνανίας δεν θα επιφέρει κανένα όφελος, παρά μόνο επί πλέον οικονομική επιβάρυνση στους Ηλείους.

            Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:
            «Αδιευκρίνιστο παραμένει το τι θα γίνει με τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Ηλεία. Το Υπουργείο Εσωτερικών έχει εκπονήσει σχέδιο δράσης  βάσει του οποίου πρόκειται να κλείσουν οι εναπομείναντες ΧΑΔΑ. Ωστόσο είναι δεδομένο πως στην Ηλεία το πρόβλημα που θα δημιουργηθεί θα είναι τεράστιο, λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι υπάρχει η εμπλοκή στη δημιουργία ΧΥΤΑ στην περιοχή της Τριανταφυλλιάς. Σύμφωνα με πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας στον τοπικό τύπο, το Υπουργείο Εσωτερικών έχει αποφασίσει την μεταφορά των απορριμμάτων της  Ηλείας σε ΧΥΤΑ της Αιτωλοακαρνανίας, μέχρι να δοθεί η οριστική λύση στην περιοχή της Τριανταφυλλιάς.
            Επίσης, ο Σύνδεσμός Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ηλείας βρίσκεται σε δεινή κατάσταση καθώς η πρόεδρός του είναι υπό παραίτηση, ενώ οι Δήμοι οφείλουν στον Σύνδεσμο περίπου 480.000 ευρώ.

Κατόπιν τούτου ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
           
1.      Ποιες οι προθέσεις του Υπουργείου Εσωτερικών σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων της Ηλείας;
2.      Σε ποιο στάδιο βρίσκεται το ζήτημα της δημιουργίας ΧΥΤΑ στην περιοχή της Τριανταφυλλιάς;
3.      Προτίθεται το Υπουργείο Εσωτερικών να λάβει μέτρα σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Σύνδεσμός Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ηλείας»;   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου