Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Παρέμβαση Μπακογιάννη για τις φράουλες της Ηλείας



            Σε παρέμβαση προς τον ρώσο πρεσβευτή κ. Βλαντιμίρ Τσχικβισβίλι προέβη η Πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας κ. Ντόρα Μπακογιάννη για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στους παραγωγούς της Ηλεία, μετά την απόφαση της ρωσικής κυβέρνησης να απαγορεύσει την εισαγωγή φράουλας και άλλων φρούτων και λαχανικών, μέχρι να διαπιστωθεί η προέλευση της επιδημίας από το βακτήριο Ε-coll (EHEC).

            Η πρόεδρος του κινήματος αφού ενημερώθηκε από τον Βουλευτή Ηλείας Γιώργο Κοντογιάννη για την οικονομική ζημιά που έχει υποστεί η Ηλεία, καθώς μεγάλες ποσότητες φράουλας και άλλων προϊόντων βρίσκονται εγκλωβισμένες στα τελωνεία, επικοινώνησε με το ρώσο πρεσβευτή και τον ενημέρωσε για τις καταστροφικές συνέπειες που έχει η απόφαση της ρωσικής κυβέρνησης για τους αγρότες της Ηλείας.
Ο κ. Τσχικβισβίλι είπε στην κ. Μπακογιάννη ότι η Κυβέρνησή του επιμένει στην εφαρμογή του εμπάργκο. Ωστόσο, δεσμεύθηκε πως η απαγόρευση εισαγωγής θα αρθεί όταν επισήμως η Ε.Ε ανακοινώσει εάν και που εντοπίστηκε το μικρόβιο και τι μέτρα ελήφθησαν για την προστασία των καταναλωτών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου