Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Συνάντηση με τον πρεσβευτή του Μπαγκλαντές για τη Μανωλάδα



Με τον πρεσβευτή του Μπαγκλαντές στην Ελλάδα κ. Golam Mohammad,  συναντήθηκε ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κοντογιάννης.
Η συνάντηση έγινε στο γραφείο του Βουλευτή Ηλείας μετά από πρωτοβουλία του πρεσβευτή. Η συζήτησε επικεντρώθηκε στο ζήτημα των εργατών γης στη Μανωλάδα. Ο κ. Golam Mohammad, αφού αναφέρθηκε με ιδιαίτερη θέρμη στον ελληνικό λαό και την φιλόξενη στάση του απέναντι στους ξένους λαούς, τόνισε την ανάγκη να βρεθεί λύση στο ζήτημα των εργατών γης, οι οποίοι με την εργασία τους συμβάλουν καθοριστικά στην οικονομική ανάπτυξη και στην εξαγωγική δραστηριότητα της περιοχής.
Ο Γιώργος Κοντογιάννης επεσήμανε στον πρεσβευτή πως είναι βούληση της
Κυβέρνησης και των Βουλευτών της περιοχής να δοθεί λύση στο πρόβλημα και πως ο ίδιος έχει ενημερώσει προσωπικά τον Πρωθυπουργό και του έχει καταθέσει σειρά προτάσεων.
 Παράλληλα, αναφέρθηκε στην Τροπολογία που κατατέθηκε με την υπογραφή των Βουλευτών Ηλείας και Αχαΐας της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, η οποία δίνει προσωρινή λύση για ένα έτος, η οποία όμως δεν έγινε αποδεκτή από τον Υπουργό Εργασίας, και την οποία σκοπεύουν να επαναφέρουν οι Βουλευτές. Επίσης, έως το τέλος Φεβρουαρίου θα έχει προωθηθεί νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή για το ζήτημα των καταλυμάτων φιλοξενίας των εργατών.
Τέλος, επισημάνθηκε η ανάγκη συνεργασίας όλων των φορέων και των αρμόδιων Υπουργών ώστε να δοθεί μία επί της ουσίας λύση σε αυτό το τόσο σοβαρό πρόβλημα. Ο κ. Κοντογιάννης και ο κ. Golam Mohammad συμφώνησαν να είναι σε επικοινωνία προκειμένου να επιτύχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα τόσο για τους εργάτες όσο και για την αγροτική παραγωγή, η οποία αποτελεί τη βάση της οικονομίας της Ηλείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου