Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

Εντός του 2014 ο διαγωνισμός για την Ιαματική Πηγή Κουνουπελίου



Εντός του 2014 θα ξεκινήσει ο διαγωνισμός για την αξιοποίηση του ακινήτου στην Ιαματική Πηγή Κουνουπελίου. Αυτό προκύπτει από την απάντηση της Υπουργού Τουρισμού κ. Όλγας Κεφαλογιάννη, σε Ερώτηση που είχε καταθέσει στη Βουλή ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κοντογιάννης.
Ο Γιώργος Κοντογιάννης έχει επανειλημμένα τονίσει την ανάγκη αξιοποίησης και ανάδειξης των ιαματικών πηγών, καθώς η Ηλεία μπορεί να αποτελέσει έναν από τους βασικούς προορισμούς των θεραπευόμενων όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως, καθώς διαθέτει το συγκριτικό πλεονέκτημα των φυσικών ιαματικών πηγών και τις υψηλής ποιότητας υδάτων. Για
το λόγο αυτό είναι αναγκαίο να προχωρήσουν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες ώστε να αναπτυχθεί ο ιαματικός τουρισμός, που είναι σίγουρο πως θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της Ηλείας.
Όπως αναφέρεται στο έγγραφο του Διευθύνοντος Συμβούλου της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου κ. Γρηγόρη Δούνη, το οποίο επισυνάπτει στην απάντησή της η Υπουργό Τουρισμού: «Σημειώνεται επίσης, ότι ως προς την Ιαματική Πηγή Κουνουπελίου, η έναρξη διαγωνιστικών διαδικασιών για την αξιοποίηση του εν λόγω ακινήτου υπολογίζεται να εκκινήσει εντός του έτους 2014».
Παράλληλα, προχωρεί η μελέτη στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου έργου για το «Πάρκο Οικοανάπτυξης Ιαματικών Πηγών Καϊάφα. Ολοκλήρωση και Εκσυγχρονισμός Βασικών Δικτύων Υποδομής και Ανάπτυξης Νέων Εγκαταστάσεων Τουρισμού Διημέρευσης».   


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου