Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Να εξαιρεθούν από την καταβολή του Τέλους Επιτηδεύματος οι αγρότες που τηρούν βιβλία εσόδων-εξόδων - Συνάντηση με το Γ. Γ Γραμματέα Εσόδων Χ. Θεοχάρη




Αίτημα εξαίρεσης  από την υποχρέωση  καταβολής του Τέλους Επιτηδεύματος των αγροτών που τηρούν βιβλία εσόδων – εξόδων, υπέβαλαν 33 Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, μεταξύ των οποίων και ο Βουλευτής Ηλείας και πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κοντογιάννης, σε συνάντηση που είχαν την Τρίτη 14.1 με τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Χάρη Θεοχάρη. Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του Βουλευτή Πέλλας κ. Ιορδάνη Τζαμτζή και αφού είχε κατατεθεί σχετικό υπόμνημα προς τον αρμόδιο Υπουργό Οικονομικών.
            Εκτός από το παραπάνω ζήτημα, οι Βουλευτές έθεσαν επί τάπητος και τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την εφαρμογή του νέου καθεστώτος τήρησης βιβλίων εσόδων–εξόδων από τους αγρότες, προτείνοντας παράλληλα λύσεις.
Ο κ. Θεοχάρης αφού άκουσε με προσοχή τους Βουλευτές:

-Δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει το υπόμνημα με τις προτάσεις.
-Αποδέχτηκε την πρόταση για παράταση της εφαρμογής του νέου καθεστώτος τήρησης βιβλίων των αγροτών έως τέλος Φεβρουαρίου.
-Ενημέρωσε τους Βουλευτές ότι θα συστήσει επιτροπή για την επίλυση όλων των επιμέρους ζητημάτων που ετέθησαν όπως πχ. ημερομίσθια αγροτών, αποσβέσεις και υπολογισμός  παγίων, αποθέματα παραγωγής προηγούμενων ετών, τα  προβλήματα στην τήρηση των βιβλίων από συνταξιούχους ΟΓΑ, άλλων Ταμείων και ετεροεπαγγελματιών, καθώς και άλλα ζητήματα τα οποία αναφέρονται στο κατατεθέν υπόμνημα
            Τέλος, το αίτημα για την εξαίρεση καταβολής Τέλους Επιτηδεύματος από τους αγρότες που θα τηρήσουν βιβλία εσόδων – εξόδων τέθηκε από τους Βουλευτές και στον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Μαυραγάνη.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου