Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Να μη κλείσει ο ΟΤΕ Αμαλιάδος



            Σε παρέμβαση ώστε να μη κλείσει ο ΟΤΕ Αμαλιάδας προέβη ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κοντογιάννης, προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή.
            Όπως επισημαίνει ο Ηλείος Βουλευτής, ο ΟΤΕ Αμαλιάδας είναι αναγκαίο να παραμείνει ανοιχτός καθώς εξυπηρετεί το ήμισυ του Νομού Ηλείας και μάλιστα μία περιοχή που αναπτύσσεται ραγδαία τουριστικά, ενώ το λειτουργικό του κόστος είναι ελάχιστο καθώς το κτίριο που στεγάζεται είναι ιδιόκτητο και οι υπάλληλοι που τον στελεχώνουν μόλις 3.
            Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Κεντρικής Διοίκησης του ΟΤΕ πρόκειται να κλείσουν 22 καταστήματα του Οργανισμού σε ολόκληρη τη χώρα.
            Η απόφαση αυτή προκαλεί ανησυχία στους εργαζομένους αλλά και πολλά ερωτηματικά αφού κλείνουν καταστήματα τα οποία παρά το γεγονός ότι λειτουργούσαν χωρίς το αναγκαίο στελεχικό δυναμικό είχαν ξεπεράσει το στόχο που τους είχε θέσει η διοίκηση.
            Ανάμεσα στα υπό κατάργηση καταστήματα είναι και αυτό της Αμαλιάδος, το οποίο λειτουργεί σε ιδιόκτητο κτήριο με τρείς διοικητικούς υπαλλήλους, μετά την μεταφορά στον Πύργο των 30 τεχνικών που εργάζοντο στην Αμαλιάδα μέχρι τις 31-12-2013. Σημειώνεται ότι το κατάστημα της Αμαλιάδος εξυπηρετεί το ήμισυ του πληθυσμού του Νομού Ηλείας και μάλιστα μια περιοχή όπου ο τουρισμός αναπτύσσεται με ραγδαίους ρυθμούς.
            Είναι δεδομένο ότι μετά την πώληση του ΟΤΕ στην Deutsche Telecom το ελληνικό κράτος δεν λαμβάνει μέρος στις αποφάσεις της διοίκησης του Οργανισμού. Ωστόσο, καθώς οι αποφάσεις της διοίκησης του ΟΤΕ όχι μόνο επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό το προσωπικό του Οργανισμού αλλά προκαλούν και κοινωνική αναστάτωση στην Ηλεία αλλά και σε άλλες περιοχές όπου κλείνουν καταστήματα,
Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
  1. Προτίθεσθε να προβείτε σε οποιαδήποτε πολιτικού χαρακτήρα παρέμβαση προς τη διοίκηση του ΟΤΕ με αφορμή το κλείσιμο 22 καταστημάτων σε όλη τη χώρα, με δεδομένο ότι το κράτος κατέχει ακόμα έστω και μικρό μερίδιο μετοχών του Οργανισμού;
  2. Το κλείσιμο των καταστημάτων με ποια κριτήρια γίνεται;
  3. Η απόφαση για το εκτεταμένο κλείσιμο καταστημάτων περιλαμβάνεται στην συμφωνία πώλησης του ΟΤΕ;
  4. Θα επηρεάσει την παροχή υπηρεσιών και σε ποιο βαθμό το κλείσιμο των καταστημάτων»;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου