Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

32.000 οι ρυθμίσεις στεγαστικών δανείων



Το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων έχει εγκρίνει έως τώρα 32.000 αιτήματα ρύθμισης στεγαστικών δανείων (όπως επιμήκυνση μέχρι 40 έτη, μερική καταβολή των δόσεων μέχρι 5 έτη, αναστολή εξυπηρέτησης για 2 έτη σε εξαιρετικές περιπτώσεις, ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών).
Αυτό προκύπτει από την απάντηση του Υπουργού Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρα, στην Ερώτηση που είχε καταθέσει ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κοντογιάννης, με την οποία ζητούσε να ενημερωθεί σχετικά με τις διευκολύνσεις προς τους δανειολήπτες και την πολιτική της Κυβέρνησης αναφορικά με την εκχώρηση των δανείων από τις ελληνικές τράπεζες σε ξένα funds.
Ως προς το δεύτερο σκέλος της Ερώτησης, ο Υπουργός Οικονομικών διαψεύδει  τις καταγγελίες περί αγοράς «κόκκινων δανείων» από ξένα funds και μάλιστα περίπου στο 20% της κανονικής αξίας των δανείων. Ωστόσο επιβεβαιώνει πως έχουν μεταβιβαστεί δάνεια σε εταιρεία με έδρα το Λονδίνο αξίας ύψους 950 εκατ. ευρώ, το οποίο αντιστοιχεί στο 100% του άληκτου υπόλοιπου κεφαλαίου των μεταβιβασθέντων δανείων κατά τη χρονική στιγμή της μεταβίβασης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου