Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Η αφή της φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία προϋπόθεση για τη διεξαγωγή όλων των κατηγοριών Ολυμπιακών Αγώνων



            
Να αποτραπεί το ενδεχόμενο τέλεσης των 2ων Ολυμπιακών Αγώνων Νεότητας χωρίς να γίνει η αφή της φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία, ζητεί με Επιστολή που απέστειλε στον Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Π. Παναγιωτόπουλο, στον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γ. Ανδριανό και στον Πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Σπ. Καπράλο ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κοντογιάννης.
            Όπως αναφέρει ο Γιώργος Κοντογιάννης στην επιστολή του, σύμφωνα με πληροφορίες η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή που διοργανώνει τους 2ους Ολυμπιακούς Αγώνες Νεότητας στην πόλη Nanjing της Κίνας, προσανατολίζεται στο να μη γίνει η αφή της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία, προκειμένου να μειωθεί το κόστος της διοργάνωσης.
Καθώς οι Ολυμπιακοί Αγώνες Νεότητας αποτελούν εξίσου σημαντική διοργάνωση με
τους Ολυμπιακούς Αγώνες, τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες και τους Παραολυμπιακούς Αγώνες, είναι αδιανόητο να μην υπάρχει καμία σύνδεσή τους με την κοιτίδα του Ολυμπισμού, την Αρχαία Ολυμπία, η οποία επιτυγχάνεται μέσω της αφής της Φλόγας. Κατά συνέπεια δεν είναι δυνατόν να χαρακτηρίζονται ως «ολυμπιακοί», αγώνες που δεν έχουν καμία διασύνδεση με τον τόπο που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες και το ολυμπιακό ιδεώδες.
Κλείνοντας την επιστολή του ο Ηλείος Βουλευτής, ζητεί να γίνουν οι δέουσες ενέργειες ώστε να μη χάσει η Ελλάδα, η Ηλεία και η Αρχαία Ολυμπία το μοναδικό προνόμιο αφής της Ολυμπιακής Φλόγας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου