Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Αισιοδοξία Γιοχάνες Χαν για τους αυτοκινητοδρόμους, χωρίς όμως σαφή θέση για την Ολυμπία Οδό - Απάντηση στην επιστολή του Ηλείου Βουλευτή



Αισιόδοξος εμφανίζεται για το ζήτημα των αυτοκινητοδρόμων της χώρας μας ο Ευρωπαίος Επίτροπος Περιφερειακής Ανάπτυξης κ. Γιοχάνες Χαν, χωρίς όμως να παίρνει σαφή θέση αναφορικά με την Ολυμπία Οδό.
Αυτό προκύπτει από την απάντηση του Επιτρόπου σε επιστολή του Βουλευτή Ηλείας της ΝΔ και πρώην Υφυπουργού Απασχόλησης Γιώργου Κοντογιάννη, με ημερομηνία 9 Σεπτεμβρίου, με την οποία ο Ηλείος Βουλευτής πρότεινε  μέρος των 1,14 δις ευρώ (κοινοτικά διαρθρωτικά κονδύλια της περιόδου 2000-2006 που δεν αξιοποιήθηκαν) να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή του τμήματος Πάτρα-Πύργος-Τσακώνα, με παράλληλη αύξηση της συμμετοχής του Δημοσίου, μέσω ΕΣΠΑ. Το Δημόσιο θα κατασκευάσει το έργο μέχρι εκεί που δεν
υπάρχουν νομικά προβλήματα σε πρώτη φάση και στη συνέχεια θα το παραχωρήσει, μετά την ολοκλήρωσή του, σε ιδιώτες για εκμετάλλευση, κατά τα πρότυπα της Εγνατίας Οδού.
            Στην απάντησή του ο Επίτροπος κ. Χαν αναφέρει τα εξής:
«Η οικονομική κρίση είχε βαθύ αντίκτυπο στις 4 από τις 5 εκχωρήσεις αυτοκινητοδρόμων. Όπως πολύ καλά γνωρίζετε οι αντισυμβαλλόμενοι και κύριοι συμμετέχοντες είναι η Ελληνική Δημοκρατία και οι εκχωρητές αυτοκινητοδρόμων. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει παροτρύνει έντονα και τις δύο πλευρές να βρεθεί μία αμοιβαία επικερδής λύση.
Πιστεύουμε ότι πολύ σύντομα θα δούμε απτά αποτελέσματα σε αυτά τα μεγάλα έργα υποδομής, που θα επιτρέψουν να προχωρήσουν οι εργασίες και να ολοκληρωθούν εντός της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου. Μέσα στο υπάρχον οικονομικό κλίμα οι πόροι της ΕΕ θα πρέπει να χρησιμοποιούνται με σοφία και σύνεση, παρέχοντας επιπρόσθετη αξία σε επείγουσες παρεμβάσεις που είναι αναγκαίες για την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας στην Ελλάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου