Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Θέμα: Προβλήματα στη λειτουργία του Κ.Υ. Ανδρίτσαινας Ηλείας



           
Τεράστια είναι τα προβλήματα που παρουσιάζονται στο Κέντρο Υγείας Ανδρίτσαινας, καθώς έχει μειωθεί ο αριθμός των εφημεριών, λόγω έλλειψης του απαραίτητου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.
Ήδη τρεις κάτοικοι της περιοχής έχουν χάσει τη ζωή τους, με αποτέλεσμα πολλοί να αποδίδουν ευθύνες στην ελλιπή λειτουργία του Κέντρου Υγείας.
Εκτός από τα Σαββατοκύριακα, που το Κέντρο Υγείας δεν λειτουργεί, το τελευταίο διάστημα μειώθηκαν δραματικά οι εφημερίες και τις καθημερινές.
            Σύμφωνα με τις δηλώσεις στην τοπική εφημερίδα «Πρώτη» 11.10.13 του Διευθυντή του Κ.Υ Ανδρίτσαινας κ. Διονυσίου Χρυσάφη: «Το πρόβλημα ξεκινά από το γεγονός ότι
μηνιαίως μετακινούνται 4 έως 6 ιατροί στο Νοσοκομείο Πύργου για την εκτέλεση εφημεριών. Ο παιδίατρος για 4-6 εφημερίες, ο παθολόγος για 4 εφημερίες και έως 4 αγροτικοί ιατροί για 1-4 εφημερίες στο Γ.Ν. Πύργου αλλά και στο Κ.Υ Ζαχάρως. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το Κέντρο Υγείας Ανδρίτσαινας να παραμένει κλειστό σε ώρες εφημερίας περισσότερο από 15 ημέρες το μήνα».
            Επί πλέον, δεν υπάρχει ασθενοφόρο, γεγονός που δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο την κατάσταση καθώς οι ασθενείς αναγκάζονται είτε να περιμένουν το ασθενοφόρο να έρθει από τον Πύργο, είτε να μεταφέρονται με ιδιωτικά Ι.Χ-με όσους κινδύνους συνεπάγονται τα παραπάνω για τη ζωή τους.
            Επισημαίνεται ότι την Ανδρίτσαινα επισκέπτονται τουρίστες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, ενώ καθημερινά διέρχονται τουριστικά λεωφορεία με προορισμό τον Επικούρειο Απόλλωνα. 
            Γνωρίζοντας την ευαισθησία και το ενδιαφέρον σας, είμαι βέβαιος που θα προβείτε στις δέουσες ενέργειες ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι κάτοικοι της περιοχής αλλά κυρίως να μη θρηνήσουμε θύματα.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

1.    Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε ώστε να καλυφθούν τα κενά σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στο Κ.Υ Ανδρίτσαινας;
2.    Ποια μέτρα θα λάβετε για την κάλυψη όλων των εφημεριών στο Κέντρο Υγείας Ανδρίτσαινας;
3.    Ως προς την έλλειψη ασθενοφόρων για τη διακομιδή των ασθενών, σε ποιες ενέργειες θα προβείτε ώστε να εξασφαλιστεί η έγκαιρη μεταφορά τους, στις περιπτώσεις που είναι αναγκαίο, στο Νοσοκομείο Πύργου;


11.10.2013                                                                  Ο ερωτών Βουλευτής
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου