Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Φθηνό πετρέλαιο θέρμανσης για τα νοικοκυριά




Να διασφαλιστεί η παροχή φθηνού πετρελαίου θέρμανσης σε όλα τα νοικοκυριά ζητεί με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Οικονομικών ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κοντογιάννης. Η Ερώτηση κατατέθηκε με πρωτοβουλία του Βουλευτή Πέλλας κ. Γ. Καρασμάνη και την υπογράφουν ακόμα 24 Βουλευτές της ΝΔ.
Όπως αναφέρεται στην Ερώτηση, είναι αναγκαίο εν όψει του επερχόμενου χειμώνα η Πολιτεία να συνδράμει τις περιοχές που πλήττονται περισσότερο από το ψύχος και ιδιαιτέρως τα ασθενέστερα νοικοκυριά.
Καθώς η εφαρμογή του συστήματος των επιδομάτων πέραν του ότι απέτυχε είχε
και αρνητικές επιπτώσεις, όπως την καταστροφική για το περιβάλλον λαθροϋλοτομία, αλλά και την μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγή, δεδομένου ότι όλα αυτά τα ξύλα διακινούνται χωρίς τιμολόγια, είναι αναγκαίο να υπάρξει νέα ρύθμιση ευνοϊκή προς τους πολίτες, η οποία όμως δεν θα στερεί έσοδα από το κράτος.
Ως προς την Ηλεία, λόγω της ποικιλομορφίας του εδάφους, είναι αναγκαίο να διασφαλιστεί η διαφοροποίηση των επιδομάτων που λαμβάνουν οι ορεινές περιοχές σε σχέση με τις υπόλοιπες.
Μεταξύ άλλων τίθενται τα εξής Ερωτήματα προς τον αρμόδιο Υπουργό:
1.            Θα δοθεί πετρέλαιο στις ποσότητες που έχουν ήδη καθοριστεί σε όλα τα νοικοκυριά, με την τιμή πριν την εξίσωση φόρου;
2.            Θα δοθεί εντολή για άμεση εφαρμογή του συστήματος εισροών και εκροών στη διακίνηση πετρελαίου, ώστε να παταχθεί η φοροδιαφυγή-λαθρεμπορία;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου