Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Θέμα: Χωρίς καθηγητές το Γυμνάσιο-Λύκειο Καλλιθέας του Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων



Ένα μήνα μετά την έναρξη του σχολικού έτους, το Γυμνάσιο-Λύκειο Καλλιθέας του Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων του Νομού Ηλείας λειτουργεί χωρίς φιλόλογο και με έλλειψη 8 καθηγητών άλλων ειδικοτήτων.

            Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Ηλείας, δεν υφίσταται πλεόνασμα καθηγητών, συνεπώς θα επιχειρηθεί η κάλυψη του κενού με υποχρεωτική μετακίνηση καθηγητή από άλλο νομό σε επίπεδο Περιφέρειας. Σε διαφορετική περίπτωση θα κληθεί αναπληρωτής καθηγητής, ο οποίος δύσκολα θα προλάβει να ξεκινήσει μαθήματα πριν από το Νοέμβριο.
Μαθητές, καθηγητές και γονείς κάνουν λόγο για απαξίωση ενός από τα  πιο σύγχρονα
και πλήρως εξοπλισμένα σχολεία, το οποίο διαθέτει 11 αίθουσες, εργαστήρι Πληροφορικής, εργαστήρι Τεχνολογίας, εργαστήρι Φυσικής, ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα Αγγλικών, αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων, 300 τμ κοινόχρηστο χώρο και άνετη αίθουσα καθηγητών, ενώ είναι εξοπλισμένο με διαδραστικούς πίνακες, ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Επίσης λειτουργεί ως εξεταστικό κέντρο, αφού διαθέτει ειδική αίθουσα μετάδοσης θεμάτων.

Κατόπιν τούτον ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός (Παιδείας και Θρησκευμάτων):



Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε ώστε να καλυφθούν άμεσα τα κενά σε καθηγητές στο Γυμνάσιο-Λύκειο Καλλιθέας του Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων;



           9.10.13                                                                Ο ερωτών βουλευτής 
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου