Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Αναγκαίος ο οδικός άξονας Αρχαίας Ολυμπίας-Τριπόλεως για την ανάπτυξη της Ηλείας



Σειρά ερωτημάτων σχετικά με την οδικό άξονα Αρχαίας Ολυμπίας-Τριπόλεως, θέτει στην Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Υποδομών ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κοντογιάννης.
Ο Γιώργος Κοντογιάννης, με βάση τις απαντήσεις που είχε λάβει από τον τ. Υφυπουργό ΠΕΧΩΔΕ στις Ερωτήσεις που είχε καταθέσει στη Βουλή με α.π. 5420/30.1.2008 και 6876/1.10.2008, ζητεί να ενημερωθεί για τους λόγους για τους οποίους κανένα από τα έργα και υποέργα που αναφέρονται σε αυτές δεν έχει υλοποιηθεί, παρά την πάροδο τόσων ετών, ενώ ακόμα και το οδικό τμήμα που έχει ολοκληρωθεί μέχρι τη Λιναριά έχει αφεθεί στη φθορά του χρόνου με αποτέλεσμα να έχει σχεδόν καταστραφεί.

Ο Ηλείος Βουλευτής επισημαίνει πως ο οδικός άξονας Αρχαίας Ολυμπίας-Τριπόλεως είναι ύψιστης σημασίας για την Ηλεία, καθώς αποτελεί την ανατολική οδική πύλη του Νομού και η ολοκλήρωσή του θα φέρει πιο κοντά την Ηλεία στην πρωτεύουσα και στα μεγάλα αστικά κέντρα, καθιστώντας έτσι πιο εύκολη την πρόσβαση σε επισκέπτες και τουρίστες και διευκολύνοντας, παράλληλα, τις μεταφορές.
Ειδικά το τμήμα Αρχαία Ολυμπία-Μεγαλόπολη θα συνδέσει όλους τους αρχαιολογικούς χώρους που βρίσκονται στην Αρχαία Ολυμπία, στην ευρύτερη περιοχή της Μεγαλόπολης και στη Σπάρτη και θα συμβάλει στη σταθερή και βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη όλης της ενδοχώρας της Πελοποννήσου.
Τέλος, ο Γιώργος Κοντογιάννης αναφέρει πως η ανάπτυξη της Ηλείας συνδέεται σε μεγάλο βαθμό με την υλοποίηση έργων υποδομής και πως ο συγκεκριμένος οδικός άξονας διέρχεται στο μεγαλύτερο μέρος του από περιοχές της Ηλείας που έπληξαν οι φονικές πυρκαγιές το 2007. 
Για τους παραπάνω λόγους ο πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης θέτει τα εξής ερωτήματα προς τον Υπουργό Υποδομών:

1.    Τι ακριβώς έχει γίνει με κάθε ένα από τα έργα και υποέργα που αφορούν στην κατασκευή του οδικού άξονα Αρχαίας Ολυμπίας-Τριπόλεως;
2.    Σε περίπτωση που είχαν εγκριθεί κοινοτικά κονδύλια για κάποια από τα έργα που δεν υλοποιήθηκαν, τα ποσά αυτά χάθηκαν ή διατέθηκαν για άλλα έργα;
3.    Ποια έργα προβλέπεται να γίνουν για την υλοποίηση του οδικού άξονα Αρχαίας Ολυμπίας – Τριπόλεως, με τι είδους χρηματοδότηση και με ποιο χρονικό ορίζοντα;
4.    Για το οδικό τμήμα που έχει ολοκληρωθεί αλλά δεν έχει παραδοθεί, θα προχωρήσετε σε εργασίες συντήρησης;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου