Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

Συνάντηση στο Υπουργείο Παιδείας για Ειδικά Σχολεία και Μουσικό Σχολείο Βαρθολομιού - Νέα παρέμβαση για ΚΕΦΙΑΠ



Συνάντηση με τον Υφυπουργό Παιδείας κ. Κώστα Γκιουλέκα στο Υπουργείο είχε την Πέμπτη 10/10 ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κοντογιάννης.
Ο Γιώργος Κοντογιάννης συνομίλησε με τον κ. Γκιουλέκα και τον ενημέρωσε για θέματα παιδείας που αφορούν στο Νομό Ηλείας. Ο Υφυπουργός Παιδείας ανέπτυξε τις δυνατότητες που υπάρχουν στη  περιοχή για ενίσχυση θεσμών όπως τα δημόσια ΙΕΚ (τα οποία για πρώτη φορά εφέτος η φοίτηση είναι δωρεάν), για τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, τις Σχολές Γονέων, το πρόγραμμα «Οδυσσέας», τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης
και το πρόγραμμα Κυψέλες Νεανικής Επιχειρηματικότητας (που αφορά νέους 18-30 ετών).
Στη συνέχεια ο Ηλείος Βουλευτής συναντήθηκε με συνεργάτες του Υφυπουργού Παιδείας κ. Συμεών Κεδίκογλου, στους οποίους ο Γιώργος Κοντογιάννης έθεσε τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Μουσικό Σχολείο Βαρθολομιού (στέγαση, ελλείψεις καθηγητών και μουσικών οργάνων κ.α). Παράλληλα, αναφέρθηκε στις ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό σε πολλά σχολεία της Ηλείας και κυρίως αναφορικά με τα Ειδικά Σχολεία.
Σύμφωνα με την απάντηση που έλαβε ο Γιώργος Κοντογιάννης, έχουν ήδη πληρωθεί θέσεις καθηγητών, ενώ εντός των επόμενων ημερών θα κλείσουν όλα τα κενά που παρουσιάζονται.
Ως προς το πρόβλημα στέγασης του Μουσικό Σχολείο Βαρθολομιού, θα υπάρξει συνεργασία μεταξύ των υπηρεσιών ώστε το ζήτημα να προωθηθεί στο αρμόδιο Υπουργείο Περιβάλλοντος και να δρομολογηθούν οι απαραίτητες ενέργειες.
Τέλος, ως προς τις ελλείψεις μουσικών οργάνων, υπήρξε δέσμευση πως θα γίνει ό,τι είναι δυνατόν ώστε να σταλούν νέα όργανα στους μαθητές που φοιτούν στο Μουσικό Σχολείο.

  • Παρέμβαση για τα Ειδικά Σχολεία και ΚΕΦΙΑΠ

Σε νέα παρέμβαση για τα Ειδικά Σχολεία και το ΚΕΦΙΑΠ προέβη ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κοντογιάννης, ο οποίος κατέθεσε ως Αναφορά στη Βουλή προς τους Υπουργούς Παιδείας και Υγείας την Επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας κ. Χαράλαμπου Καφύρα, στην οποία καταγράφονται τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι προαναφερθείσες δομές.
Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Κοντογιάννης έχει ήδη καταθέσει επί των συγκεκριμένων θεμάτων Ερωτήσεις στη Βουλή. Συγκεκριμένα για τα Ειδικά Σχολεία στις 1.10.13/α.π. 2238  και για το ΚΕΦΙΑΠ στις 2.10.13/α.π. 2294

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου