Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Απάντηση του Υπ. Υποδομών για τα διόδια της Ολυμπίας Οδού



Ως απαραίτητη προϋπόθεση για την επιβολή διοδίων σε κάθε υποτμήμα της Ολυμπίας Οδού θέτει το Υπουργείο Υποδομών την κατασκευή και παράδοση του αυτοκινητόδρομου στην κυκλοφορία, όπως προκύπτει από την απάντηση του αρμόδιου Υπουργού κ. Μ. Χρυσοχοϊδη στον Ερώτηση που είχε καταθέσει ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κοντογιάννης. Υπενθυμίζεται ότι η Ερώτηση κατατέθηκε στη Βουλή με πρωτοβουλία του Βουλευτή Κορινθίας κ.Χρίστου Δήμα.
Ως προς την το ζήτημα της ασφάλειας, από τα μέχρι τώρα υπάρχοντα στοιχεία,
από την ημερομηνία έναρξης λειτουργίας του έργου (06.08.2008) μέχρι σήμερα έχει καταγραφεί μείωση των θανατηφόρων ατυχημάτων σε ποσοστό που υπερβαίνει το 70% σε σύγκριση με την προηγούμενη περίοδο.
Στην απάντησή του ο κ. Χρυσοχοϊδης, επαναλαμβάνει την δέσμευση της πολιτείας, μέσω του Νόμου 3621/2007, για αναβάθμιση, βελτίωση και εκσυγχρονισμό της υφιστάμενης Νέας Εθνικής Οδού (Ν.Ε.Ο) «Κορίνθου-Πατρών» σε σύγχρονο αυτοκινητόδρομο ευρωπαϊκών προδιαγραφών, καθώς και τη συντήρηση αυτού.
Τέλος, επισημαίνει πως σύμφωνα με την εν ισχύ Νομοθεσία, η καταβολή διοδίων τελών στον συγκεκριμένο Αυτοκινητόδρομο είναι υποχρεωτική κι έχει ρυθμιστεί με σαφήνεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου