Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Να ληφθούν μέτρα για την ενίσχυση της ασφάλειας στο οδικό δίκτυο Πύργος-Κυπαρισσία



 Τη λήψη μέτρων, πέρα από την πρόσφατη ασφαλτόστρωση, για την ενίσχυση της ασφάλειας και την άρση της επικινδυνότητας στο οδικό δίκτυο Πύργου-Κυπαρισσίας ζητεί με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Υποδομών ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κοντογιάννης.
Ο Γιώργος Κοντογιάννης είχε καταθέσει ως Αναφορά στη Βουλή στις 25.7.13 (αριθμ. πρωτ. 22) έγγραφο του Προέδρου του Επιμελητηρίου Ηλείας κ. Νικολούτσου σχετικά με την ανάγκη ενίσχυσης της οδικής ασφάλειας του υφιστάμενου Εθνικού Δικτύου που διέρχεται από την Ηλεία, για την οποία έλαβε ως απάντηση ότι βρίσκονται σε εξέλιξη τμηματικές ανακατασκευές ασφαλτοταπήτων επί της Ε.Ο. Πύργου-Κυπαρισσίας, για άρση της επικινδυνότητας, προϋπολογισμού 200.000 ευρώ.

Με δεδομένο όμως ότι το τμήμα Πύργος-Κυπαρισσία έχει μήκος περίπου 65 χλμ και αποτελεί έναν από τους πιο επικίνδυνους δρόμους όπου πραγματοποιούνται συνέχεια τροχαία ατυχήματα, πολλά εκ των οποίων είναι θανατηφόρα, είναι προφανές ότι είναι αναγκαίο να υπάρξει επί πλέον χρηματοδότηση για την εκτέλεση έργων για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας.
Για τους λόγους αυτούς ο Γιώργος Κοντογιάννης έθεσε τα εξής ερωτήματα προς τον Υπουργό Υποδομών:

1.    Σε ποιες επί πλέον ενέργειες θα προβείτε προκειμένου να βελτιωθεί η υφιστάμενη κατάσταση του οδικού δικτύου Πύργου-Κυπαρισσίας ώστε να μην θρηνούμε καθημερινά θύματα στην άσφαλτο;
2.    Θα υπάρξει επί πλέον χρηματοδότηση για την εκτέλεση έργων για την άρση της επικινδυνότητας του οδικού δικτύου Πύργου-Κυπαρισσίας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου