Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

11 νέα οχήματα για την αστυνομία Ηλείας Υλοποιείται η πρόταση Κοντογιάννη για αξιοποίηση των παροπλισμένων αυτοκινήτων στον ΟΔΔΥ Πάτρας



Υλοποιείται η πρόταση του Γιώργου Κοντογιάννη για αξιοποίηση από την αστυνομία Ηλείας των παροπλισμένων αυτοκινήτων στον ΟΔΔΥ Πάτρας, όπως προκύπτει από την απάντηση του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως κ. Νίκου Δένδια, σε Ερώτηση που είχε καταθέσει ο Ηλείος Βουλευτής στη Βουλή στις 21.8.13.
Σύμφωνα με τον αρμόδιο Υπουργό:
«…Κατόπιν σχετικής νομοθετικής πρωτοβουλίας μας, συμπεριελήφθη στο νόμο 4138/2013 διάταξη (άρθρο 13), με την οποία παρέχεται η δυνατότητα διάθεσης, μεταξύ άλλων και στις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, κατασχεθέντων μεταφορικών μέσων.
Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με ενημέρωσή μας, κατεγράφησαν, κατόπιν
ενεργειών των αρμοδίων περιφερειακών αστυνομικών Υπηρεσιών, 11 κατεσχεθέντα οχήματα που κρίνονται κατάλληλα για την κάλυψη των αναγκών των Υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας και έχουν απευθυνθεί αντίστοιχα αιτήματα στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, προκειμένου τα μεταφορικά αυτά μέσα να προχωρήσουν και να ενταχθούν στο στόλο των οχημάτων της εν λόγω Αστυνομικής Διεύθυνσης…».
Υπενθυμίζεται ότι Γιώργος Κοντογιάννης στην Ερώτησή του αναφέρεται στην ανάγκη αξιοποίησης από την Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας των αυτοκινήτων που βρίσκονται παροπλισμένα στον ΟΔΔΥ της Πάτρας. Αναφέρει δε πως η υλοποίηση της παραπάνω πρότασης δεν συνεπάγεται κανένα κόστος για το ελληνικό Δημόσιο. Αντιθέτως, κρίνεται εξόχως ωφέλιμη, καθώς θα αξιοποιηθούν προς όφελος του κράτους κατασχεθέντα οχήματα που παραμένουν ακινητοποιημένα και παραδομένα στη φθορά του χρόνου και θα καλυφθούν με αυτό τον τρόπο οι ελλείψεις σε οχήματα στην Αστυνομία Ηλείας.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου