Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Και νέα παρέμβαση στη Βουλή για να μη καταργηθεί το ΤΑΠ Πύργου




Σε νέα παρέμβαση ώστε να μη καταργηθεί το ΤΑΠ Πύργου προέβη ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κοντογιάννης, ο οποίος κατέθεσε Αναφορά στη Βουλή προς τους Υπουργούς Υποδομών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Ο Γιώργος Κοντογιάννης στην Αναφορά του διαβίβασε την επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας κ. Χαράλαμπου Καφύρα στην οποία καταγράφονται αναλυτικά οι λόγοι για τους οποίους είναι αναγκαίο να παραμείνει ανοιχτό το ΤΑΠ Πύργου καθώς και στοιχεία που αφορούν στην εξυπηρέτηση πυρόπληκτων, σεισμόπληκτων, πλημμυροπαθών και στις  σχετικές εκκρεμείς υποθέσεις, που ξεπερνούν τις 10.000.
Υπενθυμίζεται ότι στις 29 Ιουλίου 2013, ο Γιώργος Κοντογιάννης είχε αποστείλει επιστολή προς τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Έργων κ. Ευστράτιο Σιμόπουλο, στην οποία αναφέρει ότι
οποιαδήποτε προσπάθεια αναδιάρθρωσης και περιορισμού των περιφερειακών γραφείων, δεν πρέπει να βαίνει ενάντια σε σεισμοπαθείς, όπως οι πολίτες της Ηλείας, οι οποίοι ακόμα μετρούν τις πληγές τους από τον σεισμό του 2008.
Επίσης, ο Ηλείος Βουλευτής επισημαίνει πως ο όγκος των υποχρεώσεων του ΤΑΠ Πύργου προς τους σεισμοπαθείς είναι μεγάλος, με αποτέλεσμα ήδη να υπάρχουν καθυστερήσεις στην εξυπηρέτησή τους, πόσο μάλλον αν υπάρξει υποβάθμιση ή κατάργηση της υπηρεσίας, γεγονός που συνεπάγεται μεγάλη ταλαιπωρία και κόστος σε χρόνο και χρήμα για τους πολίτες της Ηλείας.
Με βάση τα παραπάνω δεδομένα, ο Γιώργος Κοντογιάννης ζητά να επανεξεταστεί η δυνατότητα συνέχισης της λειτουργίας του ΤΑΠ Πύργου ή τουλάχιστον να εξαντληθεί κάθε περιθώριο ώστε μέχρι τη λήξη των υποχρεώσεων του ΤΑΠ Πύργου προς τους σεισμοπαθείς η υπηρεσία να συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά.                                                         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου