Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Να γίνει αναστολή εκτέλεσης της καταλογιστικής πράξης για τις συντάξεις των στρατιωτικών



Να γίνει αναστολή εκτέλεσης της καταλογιστικής πράξης για τις συντάξεις των στρατιωτικών, μέχρι οριστικής κρίσης της υπόθεσης από το Ελεγκτικό Συνέδριο, ζητεί με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κοντογιάννης. Η ερώτηση κατατέθηκε με πρωτοβουλία του Βουλευτή κ. Λ. Αυγενάκη και την συνυπογράφουν ακόμα 12 Βουλευτές.
            Όπως αναφέρουν οι ερωτώντες Βουλευτές, με τον Ν. 3408/2005, δικαιώθηκαν νομικά όλοι οι Αξιωματικοί που είχαν αποστρατευθεί προ τις 30-06-2002 και τους χορηγήθηκαν οι μισθολογικές προαγωγές, μέχρι δύο βαθμούς πάνω από τον αποστρατευτικό βαθμό, σύμφωνα με τους Ν. 2838/2000, 3016/2002. Έτσι, από 1-10-2005 χορηγήθηκαν συντάξεις σε ανώτερο βαθμό καθώς καλύφθηκε το κενό των Π.Δ. με την υποβολή  βεβαίωσης, ότι ετέθησαν σε αυτεπάγγελτη αποστρατεία ως "ευδοκίμως τερματίσαντες την σταδιοδρομία τους".

          Σήμερα, το Γενικό Λογιστήριο, ενημερώνει τους ανωτέρω Αξιωματικούς ότι για τα επιπλέον ληφθέντα ποσά συντάξεων από 01-10-2005 έως 30-06-2013, θα σταλούν καταλογιστικές πράξεις στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ. Επιπλέον, οι θιγόμενοι αξιωματικοί μπορούν να ασκήσουν έφεση ενώπιον του III Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου εντός 60 ημερών από την κοινοποίηση των πράξεων.
Ως εκ τούτου και δεδομένου ότι η ανωτέρω αναστάτωση δημιουργήθηκε από αμέλεια κατά τη σύνταξη των Π.Δ. που ορίζουν τις αποστρατείες, είναι αναγκαία αφενός η αναστολή εκτέλεσης της Καταλογιστικής Πράξης, μέχρι οριστικής κρίσης της υπόθεσης από το Ελεγκτικό Συνέδριο, η συμπλήρωση του Φύλλου μητρώου των θιγόμενων Αξιωματικών όπως και η ανάκληση των Π.Δ. για τις αποστρατείες και η έκδοση νέων, σύμφωνα με τις τότε ισχύουσες διατάξεις περί κρίσεων και προαγωγών των Αξιωματικών (Π.Δ.24/1997).
            Με βάση τα παραπάνω, οι 14 βουλευτές θέτουν τις εξής Ερωτήσεις προς τους αρμόδιους Υπουργούς:
1.      Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε για την αναστολή εκτέλεσης της καταλογιστικής πράξης μέχρι οριστικής κρίσης της υπόθεσης από το Ελεγκτικό Συνέδριο;
2.      Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε για την συμπλήρωση του Φύλλου μητρώου των θιγόμενων Αξιωματικών όπως και για την ανάκληση των Π.Δ. για τις αποστρατείες και η έκδοση νέων;
                                     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου