Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Συνάντηση με Χρυσοχοϊδη ζητούν 4 Βουλευτές Ηλείας και Αχαΐας για να μη χαθούν τα 1,2 ευρώ για την Ολυμπία Οδό



Συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ζητούν  οι Βουλευτές Ηλείας Γιώργος Κοντογιάννης και Γιάννης Κουτσούκος και οι Βουλευτές Αχαΐας Θανάσης Νταβλούρος και Νίκος Τσούκαλης, προκειμένου να συζητήσουν μαζί του το ζήτημα της χρηματοδότησης της Ολυμπίας Οδού.
Αφορμή για την εν λόγω πρωτοβουλία υπήρξαν οι δηλώσεις του Ευρωπαίου Επιτρόπου Περιφερειακής Ανάπτυξης κ. Γιοχάνες Χαν, σύμφωνα με τις οποίες η Ελλάδα μπορεί να ανακτήσει βοήθεια ύψους 1,14 δισ. ευρώ από τα κοινοτικά διαρθρωτικά κονδύλια της περιόδου 2000-2006 που δεν αξιοποιήθηκαν, καθώς και η ανακοίνωση του Υπουργείου
Ανάπτυξης ότι από το σύνολο της αναθεώρησης του ΕΣΠΑ εξασφαλίζονται 1,2 δισ. ευρώ για την ενίσχυση των αυτοκινητοδρόμων.
Με βάση το παραπάνω πλαίσιο, οι 4 Βουλευτές ζητούν από τον αρμόδιο Υπουργό να επανεξετάσει το ζήτημα της χρηματοδότησης της Ολυμπίας Οδού, στην κατεύθυνση των προτάσεων και των προβληματισμών που έχουν διατυπώσει και μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου.
            Παράλληλα, προτείνουν να αναλάβει ο κ. Χρυσοχοΐδης πρωτοβουλία ενημέρωσης της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής για την πορεία των έργων της Ολυμπίας Οδού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου