Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Παρεμβάσεις Κοντογιάννη στη σύσκεψη για την αντιπλημμυρική προστασία στον Αλφειό



Ο Βουλευτής Ηλείας Γιώργος Κοντογιάννης μετείχε στη σύσκεψη που συγκάλεσε ο Δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων κ. Δ. Μπαλιούκος σχετικά με το ζήτημα του Αλφειού ποταμού.
Στην παρέμβασή του ο πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης αναφέρθηκε στην ανάγκη συγκρότησης μιας επιτροπής που θα αποτελείται από εκπροσώπους των Δήμων Ανδρίτσαινας-Κρεστένων και Ολυμπίας και της Περιφέρειας. Η Επιτροπή, επικουρούμενη από τους Βουλευτές του Νομού, θα έχει ως έργο την διεκπεραίωση των αναγκαίων επαφών με τις υπηρεσίες και τα Υπουργεία, ώστε να παρακαμφθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και να γίνουν οι επιβεβλημένες παρεμβάσεις στον Αλφειό Ποταμό,
προκειμένου να μην έχουμε εκ νέου πλημμυρικά φαινόμενα, όπως τα εφετινά που οδήγησαν στην καταστροφή περιουσιών, ενώ απείλησαν ακόμα και ανθρώπινες ζωές.
Ο Γιώργος Κοντογιάννης ζήτησε επίσης να κατατεθεί τροπολογία στη Βουλή που θα δίνει τη δυνατότητα επέμβασης σε σημεία που διαταράσσεται, από έντονα φυσικά φαινόμενα, η φυσιολογική ροή των ποταμών, με στόχο να καμφθεί η γραφειοκρατία.
Ωστόσο, επειδή στην περίπτωση του Αλφειού ποταμού υπάρχει η ανάγκη να γίνουν άμεσα ενέργειες, κατά τη διάρκεια της σύσκεψής ο Γιώργος Κοντογιάννης επικοινώνησε με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Πάτροκλο Γεωργιάδη, από τον οποίο ζήτησε να δοθεί και νέα παράταση στον ορισμό της περιοχής του Αλφειού σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Ο κ. Γεωργιάδης διαβεβαίωσε ότι θα εξετάσει το αίτημα αλλά σε κάθε περίπτωση δεσμεύτηκε ότι θα εξουσιοδοτήσει τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας να προχωρήσει αυτός στην έκδοση σχετικής απόφασης, εφόσον κρίνεται αναγκαία.
Επίσης, ο Ηλείος Βουλευτής ζήτησε να ασκηθούν πιέσεις προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, οι οποίες οφείλουν να αναλογιστούν το κόστος και να επιλέξουν μεταξύ του να ακολουθήσουν το γράμμα του νόμου ή να προβούν σε ενέργειες ώστε να προφυλαχθούν περιουσίες και ανθρώπινες ζωές, καθώς τυχόν νέα πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή θα προκαλέσουν, εκτός των άλλων, και τεράστια οικονομική ζημιά στο κράτος, λόγω των αποζημιώσεων που θα πρέπει να δοθούν.
Τέλος, ο Γιώργος Κοντογιάννης πρότεινε τα αδρανή υλικά που θα συγκεντρωθούν από τον καθαρισμό και τα οποία αποτελούν κρατική περιουσία, να χρησιμοποιηθούν στην κατασκευή έργων υποδομής όπως η Ολυμπία Οδός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου