Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

«Καμπανάκι» κινδύνου για το φράγμα Πηνειού και στη Βουλή από τον Γιώργο Κοντογιάννη



Τους κινδύνους που προκύπτουν από την εγκατάλειψη και τη μη συντήρηση του φράγματος Πηνειού, όπως αυτοί καταγράφονται στην προειδοποιητική επιστολή του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη, φέρνει στη Βουλή ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κοντογιάννης, με Ερώτηση που κατέθεσε προς τους Υπουργούς Υποδομών και Οικονομικών.
Ο Γιώργος Κοντογιάννης, αφού ενημέρωσε τους αρμόδιους Υπουργούς για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το φράγμα, επεσήμανε την ανάγκη να γίνουν άμεσα ενέργειες για την αποκατάσταση των ζημιών, καθώς κάθε μέρα που περνάει επιβαρύνει την ήδη οριακή κατάσταση.
Με βάση τα παραπάνω δεδομένα ο Γιώργος Κοντογιάννης θέτει τα εξής Ερωτήματα προς τους Υπουργούς Υποδομών και Οικονομικών:

1.    Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε ώστε άμεσα να αποκατασταθεί η λειτουργία του φράγματος του Πηνειού;
2.    Για ποιο λόγο δεν εγκρίνεται η χρηματοδότηση της μελέτης «Επισκευή –αποκατάσταση λειτουργίας ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού φράγματος Πηνειού ΠΕ Ηλείας»,  που έχει ήδη εκπονηθεί;
3.    Σε περίπτωση που δεν γίνουν άμεσα οι εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης του φράγματος του Πηνειού, πέρα από τους κινδύνους που αυτό εγκυμονεί για την οικονομία της περιοχής, υπάρχει περίπτωση  να ζητηθεί η επιστροφή των 22 εκατ. που δόθηκαν μέσω ΕΣΠΑ για το Διυλιστήριο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου