Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Να ξεκινήσουν έλεγχοι από τον ΕΛΓΑ για την ακαρπία




Να ξεκινήσουν άμεσα έλεγχοι από τον ΕΛΓΑ για την ακαρπία σε ελιές και εσπεριδοειδή, ώστε στη συνέχεια να δοθούν αποζημιώσεις στους δικαιούχους αγρότες, ζητεί με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κοντογιάννης.
Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής;
«Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας και τον Αγροτικό Σύλλογο Σαλμώνης, παρουσιάζεται
μεγάλη ακαρπία σε εσπεριδοειδή και ελαιόδεντρα της Ηλείας, λόγω των καιρικών φαινομένων.
Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε οι αγρότες επεσήμαναν την ανάγκη να γίνουν άμεσα έλεγχοι από τον ΕΛΓΑ ώστε στη συνέχεια να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την χορήγηση αποζημιώσεων στους πληγέντες παραγωγούς.
Παράλληλα, για άλλη μια φορά έθεσαν το ζήτημα της ασφαλιστικής τους κάλυψης καθώς και την ανάγκη ενίσχυσης του υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ στην Πάτρα, ώστε να διεκπεραιώνονται ταχύτερα οι υποθέσεις.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

1.    Θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες ελέγχου από τον ΕΛΓΑ, ώστε στη συνέχεια να χορηγηθούν αποζημιώσεις στους πληγέντες παραγωγούς;
2.    Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε ώστε να μην μένουν χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη όσοι αγρότες και κτηνοτρόφοι αδυνατούν αποδεδειγμένα να καταβάλουν τις εισφορές τους στον ΟΓΑ;
3.    Θα ενισχυθεί η λειτουργία του ΕΛΓΑ Πάτρας;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου