Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Να δοθούν για την Ολυμπία οδό τα 1,14 δις ευρώ που δεν έχουν απορροφηθεί -- Νέα παρέμβαση Κοντογιάννη σε Χρυσοχοΐδη και Επίτροπο Γιοχάνες Χαν.




 
Νέες επιστολές προς τον Υπουργό Υποδομών κ. Μ. Χρυσοχοΐδη και τον Επίτροπο Περιφερειακής Ανάπτυξης κ. Γ. Χαν για το ζήτημα της Ολυμπίας Οδού απέστειλε ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κοντογιάννης.
Αφορμή στάθηκαν οι δηλώσεις του Επιτρόπου, ότι η Ελλάδα μπορεί να ανακτήσει βοήθεια ύψους 1,14 δισ. ευρώ από τα κοινοτικά διαρθρωτικά κονδύλια της περιόδου 2000-2006 που δεν αξιοποιήθηκαν. Ο κ. Χαν επισημαίνει ότι καταβάλλεται προσπάθεια να υπάρξει επιμήκυνση της σχετικής προθεσμίας η οποία εκπνέει στο τέλος του έτους και διευκρινίζει ότι τα χρήματα δεν θα πρέπει να διοχετευθούν στην εξυγίανση των δημοσιονομικών αλλά στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της χώρας.
            Ο Γιώργος Κοντογιάννης αναφέρει στη επιστολή του ότι είναι αυτονόητο πως η
ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της χώρας συνδέεται άμεσα με τις υποδομές και ιδιαιτέρως τα οδικά δίκτυα και πως στο πλαίσιο αυτό καθίσταται επιβεβλημένη η ολοκλήρωση της Ολυμπία Οδός σε όλη της την έκταση, γεγονός που θα ενισχύσει όχι μόνο την τοπική οικονομία αλλά και την οικονομία ολόκληρης της Ελλάδας.
Σε βάση αυτά τα δεδομένα, ο Γιώργος Κοντογιάννης προτείνει μέρος των 1,14 δις ευρώ να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή του τμήματος Πάτρα-Πύργος-Τσακώνα, με παράλληλη αύξηση της συμμετοχής του Δημοσίου, μέσω ΕΣΠΑ. Το Δημόσιο θα κατασκευάσει το έργο μέχρι εκεί που δεν υπάρχουν νομικά προβλήματα σε πρώτη φάση και στη συνέχεια θα το παραχωρήσει, μετά την ολοκλήρωσή του, σε ιδιώτες για εκμετάλλευση, κατά τα πρότυπα της Εγνατίας Οδού.
            Κλείνοντας, ο Γιώργος Κοντογιάννης ζητεί την στήριξη τόσο του Επιτρόπου Χαν όσο και την ανάληψη πρωτοβουλιών από τον Υπουργό Υποδομών ώστε να μη μείνει αναξιοποίητη μια τόσο μεγάλη ευκαιρία για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και να ολοκληρωθεί η Ολυμπία Οδός σε όλη της την έκταση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου