Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Να ληφθούν μέτρα για να μην υπερχειλίσει ο ποταμός Νέδα



       Να γίνουν εγκαίρως οι απαραίτητες ενέργειες καθαρισμού ώστε να αποτραπεί ο κίνδυνος υπερχείλισης του ποταμού Νέδα, εν όψει του επερχόμενου χειμώνα, ζητεί με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Υποδομών ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κοντογιάννης.
            Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:
«Ο κίνδυνος υπερχείλισης του ποταμού Νέδα κατά τους χειμερινούς μήνες είναι ορατός, καθώς δεν έχουν γίνει εργασίες καθορισμού εδώ και 6 χρόνια.
            Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πυκνή βλάστηση (καλάμια και δένδρα) να έχει καλύψει
το μεγαλύτερο μέρος του ποταμού, ειδικά το τμήμα που βρίσκεται στα όρια του Ν. Ηλείας και του Ν. Μεσσηνίας. Ως εκ τούτου το πλάτος των όχθεων έχει μικρύνει κατά πολύ και εμποδίζεται η ροή του ύδατος.
            Η παραπάνω κατάσταση είναι βέβαιο πως θα οδηγήσει στην υπερχείλιση του ποταμού στην πρώτη μεγάλη βροχή του χειμώνα, γεγονός που θα προκαλέσει μεγάλες καταστροφές στις καλλιέργειες που βρίσκονται κοντά στη Νέδα, σε κατοικίες αλλά και στον μοναδικό δρόμο που διέρχεται δίπλα από το ποτάμι και συνδέει την περιοχή με την εθνικό οδό Πύργου-Κυπαρισσίας.

 Κατόπιν τούτων ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

1.      Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε ώστε να γίνουν άμεσα εργασίες καθαρισμού του ποταμού Νέδα, εν όψει του επερχόμενου χειμώνα;
2.      Σε ποιες επί πλέον ενέργειες θα προβείτε ώστε να αποτραπεί η υπερχείλιση του ποταμού Νέδα και να προστατευθούν οι παρόχθιες περιοχές και οι περιουσίες των κατοίκων τους (καλλιέργειας, κατοικίες κλπ);»

   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου