Σάββατο 19 Απριλίου 2014

Άρθρο στους GBTimes για την Ολυμπιακή Φλόγα και τις ενέργειες του Γιώργου Κοντογιάννη



Άρθρο στους GBΤimes με τίτλο «Burning the Olympic flame for Nanjing» αναφέρεται στο ζήτημα της Ολυμπιακής Φλόγας, που έχει ανακύψει μετά την απόφαση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής να μην γίνει η αφή στην Αρχαία Ολυμπία αλλά στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο.
Ο δημοσιογράφος Θάνος Καλαμίδας καταγράφει τις διαμαρτυρίες των Ηλείων για το γεγονός της Αφής των Ολυμπιακών Αγώνων Νέων στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο αντί της Αρχαίας Ολυμπίας. Ειδική μνεία γίνεται στις προσπάθειες του Βουλευτή Ηλείας Γιώργου Κοντογιάννη και στην επιστολή που απέστειλε στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και στον Έλληνα Υπουργό Πολιτισμού. Ο Γιώργος Κοντογιάννης, αναφέρει η εφημερίδα, κάλεσε την ΔΟΕ και τον Υπουργό να ανακαλέσουν την απόφασή τους και να πράξουν σύμφωνα με το Ολυμπιακό Πνεύμα και με οδηγό τα όσα συμβολίζει η τέλεση της Αφής της Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία.


Γράφουν χαρακτηριστικά οι GBΤimes τιμώντας τον Έλληνα βουλευτή πως είναι το μόνο πρόσωπο που αντιδρά με συνεχείς παρεμβάσεις παντού: «Sadly the only person who understands the symbolism and the tragedy behind the unfortunate decision that insults the Olympic Spirit is Greek Parliamentarian Mr Georgios Kondogiannis. In a letter to the IOC and the Greek Culture Ministry, Mr Kondogiannis asked them to recall their decision and act according to the Olympic Spirit and the symbolism guide, with the traditional ceremony in Olympia».
Το πλήρες άρθρο στον ακόλουθο σύνδεσμο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου