Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Παρέμβαση Κοντογιάννη για την αγορά της Ν. Μανωλάδας



Εκτενή συζήτηση με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Αθ. Σκορδά, είχε ο Βουλευτής και πρώην Υφυπουργός κ. Γιώργος Κοντογιάννης σχετικά με τις επιπτώσεις που προκαλούν διατάξεις του νομοσχεδίου «Άσκηση εμπορικών δραστηριοτήτων εκτός καταστήματος» στην λειτουργία υπαίθριων αγορών στην Ηλεία.
Ο κ. Κοντογιάννης επικεντρώθηκε στο ζήτημα που δημιουργείται με τη λειτουργία της υπαίθριας αγοράς στη Νέα Μανωλάδα και πρότεινε συγκεκριμένες λύσεις στον κ. Σκορδά οι οποίες θα δώσουν τη δυνατότητα να συνεχισθεί η λειτουργία της συγκεκριμένης αγοράς.

Το νομοσχέδιο βρίσκεται στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής για συζήτηση.
Ήδη ολοκληρώθηκε η επί της αρχής και η κατ’ άρθρον συζήτηση και τη Δευτέρα στη συζήτηση που θα γίνει σε δεύτερη ανάγνωση ο κ. Σκορδάς θα ανακοινώσει τις διορθώσεις και τις νομοτεχνικές βελτιώσεις που θα κάνει αποδεκτές, πριν το νομοσχέδιο έλθει στην Ολομέλεια της Βουλής.
Σε κάθε περίπτωση πάντως στο άρθρο 35 του υπό συζήτηση νομοσχεδίου στο οποίο προβλέπεται ο τρόπος λειτουργίας για τις «λοιπές υπαίθριες αγορές», μπορεί να ενταχθεί και η λειτουργία μιας ειδικής ή παραδοσιακής αγοράς στη Νέα Μανωλάδα, «μετά από πρόταση του οικείου δημοτικού συμβουλίου» και «με απόφαση του οικείου Περιφερειάρχη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου