Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Απαιτείται ολοκληρωμένη λύση για καταβολή τελών κυκλοφορίας και το φόρο πολυτελείας Ι.Χ. με βάση τους μήνες χρήσης



Η κυβέρνηση και συγκεκριμένα ο αρμόδιος Υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης αντιμετωπίζουν τελικώς θετικά την πρόταση του Βουλευτή Ηλείας της ΝΔ και πρώην Υφυπουργού Απασχόλησης Γιώργου Κοντογιάννη για καταβολή των τελών κυκλοφορίας με βάση τους μήνες χρήσης του αυτοκινήτου.
Σύμφωνα με την κυβερνητική απόφαση θα δίνεται πλέον η δυνατότητα σε ιδιοκτήτες ΙΧ αυτοκινήτων και μοτοσικλετών να παραλάβουν τις πινακίδες που έχουν καταθέσει στις εφορίες εφόσον καταβάλουν τα τέλη κυκλοφορίας για τους μήνες που αναλογούν έως το τέλος του έτους.

Ο Γιώργος Κοντογιάννης είχε καταθέσει την πρόταση για καταβολή των τελών κυκλοφορίας ανάλογα με τη χρήση του αυτοκινήτου για πρώτη φορά στις 27 Δεκεμβρίου 2012 με επιστολή που απέστειλε στον αναπληρωτή Υπουργό και στον Υφυπουργό Οικονομικών, ενώ εν  συνεχεία κατέθεσε και Ερώτηση στη Βουλή στις 7.1.2013 με αριθμ. πρωτ. 5550.
            Τώρα που η Κυβέρνηση εξετάζει την πρόταση ο κ. Κοντογιάννης επανέρχεται με επιστολή του προς τον αρμόδιο Υπουργό και Υφυπουργό και ζητεί να υπάρχει δυνατότητα καταβολής τελών κυκλοφορίας Ι.Χ και μοτοσικλετών με δωδεκατημόρια ενώ κατ’ αντίστοιχο τρόπο να υπολογίζεται και η καταβολή του φόρου πολυτελείας αν το Ι.Χ. ξεπερνά το όριο των 1.929 κυβικών.
Όπως επισημαίνει ο κ. Κοντογιάννης με μια τέτοια ολοκληρωμένη ρύθμιση όπου θα πληρώνονται ανάλογα με το χρόνο χρήσης και τα τέλη κυκλοφορίας αλλά και ο φόρος πολυτελείας, θα δοθεί σταδιακά η δυνατότητα σε πολλούς πολίτες που σήμερα έχουν παροπλίσει αυτοκίνητα τα οποία αγόρασαν σε εποχές ευημερίας, σιγά – σιγά να τα κινήσουν και πάλι. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα και την είσπραξη πρόσθετων εσόδων αλλά και την κίνηση στην αγορά του αυτοκινήτου αφού αναγκαστικά θα γίνουν και επισκευές και συντήρηση των μέχρι σήμερα παροπλισμένων οχημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου