Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Εξετάζεται ο συμψηφισμός των ασφαλιστικών εισφορών προς ΕΛΓΑ με δικαιούμενες αποζημιώσεις



Εξετάζει η Κυβέρνηση τον συμψηφισμό των ασφαλιστικών εισφορών  των παραγωγών-αγροτών προς ΕΛΓΑ με δικαιούμενες αποζημιώσεις. Αυτό προκύπτει από την απάντηση που Υφυπουργού Οικονομικών κ. Μαυραγάνη στην Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή 18 Βουλευτές της ΝΔ μεταξύ των οποίων και ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κοντογιάννης. Η ερώτηση είχε κατατεθεί με πρωτοβουλία του Βουλευτή Κορινθίας κ. Κώστα Κόλλια.

            Όπως επεσήμαναν οι Βουλευτές στην Ερώτησή τους, είναι αναγκαίο η Κυβέρνηση να εξετάσει τρόπους ώστε να βγουν από το αδιέξοδο οι παραγωγοί που έχουν οφειλές προς τον ΕΛΓΑ, τις οποίες οφείλουν να εξοφλήσουν για να λάβουν τις αποζημιώσεις που δικαιούνται. Σημειώνεται ότι στο σύνολο των περιπτώσεων οι δικαιούμενες αποζημιώσεις είναι σχεδόν ίσες ή μεγαλύτερες από τις οφειλόμενες εισφορές.
            Σύμφωνα με τον Υφυπουργό Οικονομικών: «Εξετάζονται οι αναγκαίες τροποποιήσεις στο θεσμικό πλαίσιο του συμψηφισμού προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικότερα.
            Σημειώνουμε ότι για την είσπραξη χρημάτων ή την εξόφληση τίτλων πληρωμής από το Δημόσιο Τομέα, όπως αυτός καθορίζεται στην κείμενη νομοθεσία, από Δημόσιους Υπολόγους και από αυτούς που ενεργούν πληρωμές με εντολή ή εξουσιοδότηση των ανωτέρω, εφόσον το ακαθάριστο ποσό για κάθε τίτλο πληρωμής υπερβαίνει τα 1500 ευρώ ανά δικαιούχο καθίσταται υποχρεωτική η προσκόμιση αποδεικτικού ενημερότητας/βεβαίωση οφειλής κατά περίπτωση. Τυχόν παρακράτηση εισπραττόμενης απαίτησης, μέσω των ανωτέρω πιστοποιητικών λαμβάνεται υπόψη για την κάλυψη δόσης ή δόσεων της τηρούμενης ρύθμισης εφόσον δεν πιστώνεται σε άλλες οφειλές σύμφωνα με το άρθρο 44 του ν.4174/2013».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου