Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Ομόψυχο να είναι το όχι στο ιστορικό ατόπημα να μην γίνει αφή της φλόγας Ολυμπιακών Αγώνων Νέων στην Ολυμπία - Δεν δικαιολογούνται μικροκομματικές σκοπιμότητες την ώρα του αγώνα



Δήλωση του Βουλευτή Ηλείας ΝΔ Γιώργου Κοντογιάννη
«Οι εξελίξεις που ακολουθούν την απόφαση της ΔΟΕ για αφή της φλόγας των Ολυμπιακών Αγώνες Νέων της πόλης Nanjing της Κίνας στο Παναθηναϊκό Στάδιο και όχι στην Αρχαία Ολυμπία, γεννούν υποψίες ότι έχει δρομολογηθεί η αποκοπή των Αγώνων από τα γενέτειρά τους.
Η υπόθεση ήλθε στο φως της δημοσιότητας αρχές Ιανουαρίου και ακολούθησαν ξεχωριστές αντιδράσεις τόσο από εμένα όσο και από την Βουλευτή κυρία Σαλτάρη.
Δυστυχώς οι απαντήσεις που λάβαμε και οι δύο (η κ. Σαλτάρη στη Βουλή κι εγώ από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή) δεν δικαιώνουν το αίτημά μας για αφή της φλόγας στην
Αρχαία Ολυμπία. Αντίστοιχες πρωτοβουλίες έλαβε στη συνέχεια και η Βουλευτής κ. Αυγερινοπούλου.
Το ερώτημα λοιπόν παραμένει πώς είναι δυνατόν κάποιοι αγώνες (σε οποιοδήποτε επίπεδο) να χαρακτηρίζονται Ολυμπιακοί όταν αποκόπτονται από τον τόπο που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες και το Ολυμπιακό Ιδεώδες.
Δυστυχώς φαίνεται ότι επικρατούν άλλες σκέψεις που καμία σχέση δεν έχουν με το Ολυμπιακό Ιδεώδες.
Το χειρότερο όμως είναι ότι στις μεμονωμένες προσπάθειές μας δεν υπήρξε συνέχεια από φορείς (αιρετούς και μη) του τόπου μας. Γιατί, ίσως, δεν έχουν κατανοήσει, ότι  η σύνδεση των Ολυμπιακών Αγώνων- ακόμα και των Νέων- με τη γενέτειρα τους είναι μια υπόθεση που αφορά το σύνολο της Ηλείας, αλλά και το σύνολο της Ελλάδας. Κι εκείνοι που σήμερα ανέχονται η φλόγα να ανάψει στο Παναθηναϊκό Στάδιο, σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να μας διασφαλίσουν ότι σε κάποια άλλη χρονική στιγμή, για… λόγους οικονομίας, η φλόγα δεν θα ανάψει σε κάποια άλλη χώρα.
Ήδη η φλόγα έχει προγραμματισθεί να ανάψει στην Αθήνα και όχι στην  Ολυμπία στις 30 Απριλίου 2014.
Ως Βουλευτής και ως πολίτης της Ηλείας καλώ όλους τους συναδέλφους μου, αιρετούς και μη αιρετούς φορείς του τόπου μου σε επίπεδο Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, Αθλητικούς και Εμπορικούς Συλλόγους της Ηλείας, καθώς και Επιμελητήρια της Δυτικής Ελλάδος να ενώσουμε τη φωνή μας και να εκφράσουμε τη διαμαρτυρία μας για το ιστορικό ατόπημα που επιχειρείται.
Συνάδελφοι Βουλευτές της Αντιπολίτευσης πρέπει να καταλάβουν ότι δεν είναι ώρα για απόδοση ευθυνών, αλλά για αγώνα. Το να ασκείται μικροκομματική πολιτική με αφορμή ένα τέτοιας σημασίας ζήτημα μόνο κακό κάνει στον τόπο μας. Ας αναλώσουμε τη δραστηριότητά μας και τις δυνάμεις μας για να διατηρήσουμε τη σύνδεση των πάσης φύσεως Ολυμπιακών Αγώνων με την ιερή γη της Αρχαίας Ολυμπίας και όχι σε μεταξύ μας πόλεμο και απόδοση ευθυνών. Και ας μη ξεχνάμε ότι τη μοναδική φορά που όλοι δώσαμε ενωμένοι αγώνα, στην υπόθεση της Ολυμπίας Οδού, πετύχαμε το μεγαλύτερο μέρος των στόχων που είχαμε θέσει.
Άμεση δράση χρειάζεται κι ενότητα δυνάμεων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου