Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Να ενεργοποιηθεί άμεσα η αναστολή των δόσεων για τα εγγυημένα δάνεια των πυρόπληκτων επιχειρήσεων




            Την άμεση ενεργοποίηση της αναστολής των δόσεων για τα εγγυημένα δάνεια πυρόπληκτων επιχειρήσεων και επαγγελματιών, ζητεί με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Οικονομικών ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κοντογιάννης.
            Ο Γιώργος Κοντογιάννης αναφέρεται στη ρύθμιση που περιλαμβάνεται στον Νόμο «Μέτρα στήριξης και ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας στο πλαίσιο εφαρμογής του ν.4046/2012 και άλλες διατάξεις», σύμφωνα με την οποία για τη διευθέτηση των εγγυημένων δανείων των πυρόπληκτων επιχειρήσεων και επαγγελματιών παρακάμπτεται το Συμβούλιο Εγγυοδοσίας του Υπουργείου Οικονομικών.

            Με βάση το παραπάνω ο Ηλείος Βουλευτής ζητεί την άμεση παρέμβαση του Υφυπουργού Οικονομικών κ. κ. Χρήστου Σταϊκούρα, ο οποίος μπορεί πλέον να προχωρήσει στη ρύθμιση των εγγυημένων δανείων εκδίδοντας εγκύκλιο για την αναστολή των δόσεων, που αποτελεί πάγιο αίτημα των Επιμελητηρίων των πυρόπληκτων Νομών, μεταξύ των οποίων είναι και η Ηλεία.
Καθώς ο Υφυπουργός Οικονομικών είχε πρόσφατα δεσμευτεί δημόσια ότι πρόκειται να εκδοθεί η σχετική εγκύκλιος, η οποία ναι μεν δεν λύνει οριστικά το πρόβλημα, αλλά αναμένεται να δώσει «ανάσα» σε χιλιάδες επιχειρήσεις, ο Γιώργος Κοντογιάννης θέτει τα εξής ερώτημα προς τον αρμόδιο Υπουργό:
«Πότε θα εκδοθεί η εγκύκλιος που θα προβλέπει τη ρύθμιση όλων των δόσεων των εγγυημένων από το Ελληνικό Δημόσιο δανείων του 2013 και 2014, που έλαβαν πυρόπληκτες επιχειρήσεις και επαγγελματίες, με προϋπόθεση την καταβολή μόνο των τόκων;».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου