Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Να επανεξεταστεί η υποχρεωτική ένταξη στον ΟΑΕΕ των ασφαλισμένων στο ΟΓΑ, για χωριά με λιγότερους από 2000 κατοίκους



Επανέρχεται στο ζήτημα της υποχρεωτικής ένταξης στον ΟΑΕΕ ακόμα και συνταξιούχων του ΟΓΑ ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κοντογιάννης και ζητεί να εξεταστεί εκ νέου το ζήτημα καθώς οι επιπτώσεις και οι αντιδράσεις στις τοπικές κοινωνίες είναι τεράστιες.
Ο Ηλείος Βουλευτής κατέθεσε νέα Ερώτηση στη Βουλή προς τον Υπουργό Εργασίας, ενώ υπενθυμίζεται πως στις 17.3.14 συνυπέγραψε, μαζί με άλλους Βουλευτές, Ερώτηση που κατατέθηκε με πρωτοβουλία του Βουλευτή Πέλλας κ. Ι.Τζαμτζή, ενώ στις 31.7.13 (α.π. 377) είχε θέσει και πάλι το πρόβλημα στη Βουλή με Ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας.
Ωστόσο, εκείνο που επισημαίνει ο Γιώργος Κοντογιάννης είναι πως, αν μη τι άλλο ,δεν πρέπει να υπάρξει αναδρομική ισχύς της εγκυκλίου του ΟΑΕΕ, γιατί οι έως τώρα ασφαλισμένοι στο ΟΓΑ αγρότες, επαγγελματίες κλπ, οι οποίοι δυσκολεύονται να καλύψουν τις τρέχουσες οικονομικές τους εκκρεμότητες, αδυνατούν να καταβάλουν αναδρομικά εισφορές προς τον ΟΑΕΕ.
Για το λόγο αυτό ο Γιώργος Κοντογιάννης θέτει τα εξής ερωτήματα προς τον αρμόδιο Υπουργό.

1.           Θα εξετάσετε τη δυνατότητα εφαρμογής ευνοϊκότερων ρυθμίσεων αναφορικά με την ένταξη ασφαλισμένων του ΟΓΑ στον ΟΑΕΕ, ειδικά όσον αφορά στα χωριά με πληθυσμό κάτω των 2000 κατοίκων;
2.           Θα εξετάσετε τη δυνατότητα τουλάχιστον να μην υπάρξει αναδρομική ισχύς της εγκυκλίου;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου