Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Συνάντηση φορέων της Ηλείας με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την Ολυμπιακή Φλόγα ζητεί ο Γιώργος Κοντογιάννης



Πρωτοβουλία προκειμένου να πραγματοποιηθεί συνάντηση του Πρόεδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια με αιρετούς εκπροσώπους της Ηλείας για το ζήτημα που έχει ανακύψει με την αφή της φλόγας των  Ολυμπιακών Αγώνες Νέων, η οποία δεν θα γίνει στην Αρχαία Ολυμπία, ανέλαβε ο Βουλευτής και πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κοντογιάννης με επιστολή που απέστειλε προς τον κ. Παπούλια.
Στην επιστολή του ο Γιώργος Κοντογιάννης επισημαίνει για άλλη μια φορά ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες Νέων αποτελούν εξίσου σημαντική διοργάνωση με τους Ολυμπιακούς Αγώνες, τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες και τους Παραολυμπιακούς Αγώνες και διοργανώνονται από τον ίδιο φορέα, την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή. Γι’ αυτό
είναι αδιανόητο να μην υπάρχει καμία σύνδεσή τους με την κοιτίδα του Ολυμπισμού, την Αρχαία Ολυμπία. Και ως γνωστόν η σύνδεση με την γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων στις λοιπές διοργανώσεις επιτυγχάνεται με την αφή της φλόγας στο Ηραίον, που βρίσκεται πριν από την είσοδο στο Αρχαίο Στάδιο της Ολυμπίας. Κατά συνέπεια δεν είναι δυνατόν να χαρακτηρίζονται «ολυμπιακοί» αγώνες που δεν έχουν καμία σχέση με τον τόπο που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Ο Γιώργος Κοντογιάννης, υπενθυμίζει πως από τις 13 Ιανουαρίου 2014, απευθύνθηκε με επιστολή του στους αρμόδιους Υπουργό Πολιτισμού και Υφυπουργό Αθλητισμού, αλλά ουδέποτε έλαβε απάντηση. Αντιθέτως η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή στην οποία απευθύνθηκε ζητώντας την παρέμβασή της για να μη συντελεσθεί αυτό το ιστορικό ατόπημα, απάντησε ότι «η ΔΟΕ, προκειμένου να δοθεί η βαρύνουσα σημασία στην Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας, αποφάσισε, η αφή της Ολυμπιακής Φλόγας στην Ολυμπία να πραγματοποιείται μόνο για τους  Ολυμπιακούς Αγώνες Θερινούς και Χειμερινούς»!!!
Εν συνεχεία ο Ηλείος Βουλευτής, απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, επισημαίνει πως καθώς ο κ. Παπούλιας υπήρξε αθλητής, μπορεί να κατανοήσει καλύτερα από τον καθέναν ότι η θέση της ΕΟΕ στερείται βαρύτητας αφού τον τίτλο «ολυμπιακό» μπορεί να τον φέρει μόνο ό,τι έχει σχέση με την Ολυμπία και όχι ό,τι «βαφτίζεται» έτσι από την ΔΟΕ. Γιατί με την ίδια λογική η ΔΟΕ θα μπορούσε να δώσει τον χαρακτηρισμό «ολυμπιακό» σε οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα επιθυμεί και να αποκόψει,  συν τω χρόνω, την σύνδεσή των αγώνων με την Αρχαία Ολυμπία.
Ο Γιώργος Κοντογιάννης τονίζει πως στόχος μας πρέπει να είναι η ύπαρξη δέσμευσης ότι Ολυμπιακοί Αγώνες χαρακτηρίζονται μόνο όσων η αφή της φλόγας γίνεται στην Αρχαία Ολυμπία. Δεν πρέπει να δεχθούμε η αφή να γίνεται σε άλλη πόλη, ούτε καν στην Αθήνα. Γιατί αν στο μέλλον κάποιος επιχειρήσει να αποσυνδέσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων από την χώρα μας (κάτι που επιχειρήθηκε κι εφέτος για οικονομικούς λόγους), θα είναι πιο εύκολο να το επιτύχει από τη στιγμή που η αφή της φλόγας δεν θα γίνεται στην Αρχαία Ολυμπία.
Κλείνοντας την επιστολή ο Ηλείος Βουλευτής ζητά από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνάντηση και συγκεκριμένα: «Nα δεχθείτε αντιπροσωπεία αιρετών εκπροσώπων του Νομού μου, σε ημερομηνία που εσείς θα καθορίσετε, προκειμένου να σας εκθέσουμε τα επιχειρήματά μας επί του θέματος, καθώς προσβλέπουμε στη στήριξή σας για επίτευξη του στόχου μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου