Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Απάντηση του Υπ. Δημοσίας Τάξεως για την πρόσληψη των επιτυχόντων δοκίμων πυροσβεστών στο διαγωνισμό του 2003




Ανοιχτά αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη κ. Ν. Δένδιας, αναφορικά με την πρόσληψη των επιτυχόντων δοκίμων πυροσβεστών στο διαγωνισμό του 2003, που αρχικά ακυρώθηκε αλλά στη συνέχεια το ΣτΕ ακύρωσε την προσβαλλόμενη απόφαση.
Αυτό προκύπτει από την απάντηση που απέστειλε ο αρμόδιος Υπουργός στη νέα Ερώτηση που κατέθεσε επί του θέματος ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κοντογιάννης.
Η απάντηση έχει ως εξής:

«Σε απάντηση της ανωτέρω ερώτησης, που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Γ. Κοντογιάννης, σας γνωρίζουμε ότι για τα διαλαμβανόμενα στο θέμα ζητήματα ενημερώσαμε την Εθνική Αντιπροσωπεία με το υπ΄αριθμ. 7017/4/15308 από 26-10-2012 έγγραφό μας σε απάντηση της 2687/231/8-10-2012 ερώτησης του ερωτώντος κ. συναδέλφου, με παρόμοιο περιεχόμενο.
Πέραν των ανωτέρω, σε ό,τι αφορά στο ζητούμενο αριθμό των συμμετεχόντων στον διαγωνισμό του έτους 2003 ατόμων, τα οποία έχουν διορισθεί με άλλες προκηρύξεις, σας ενημερώνουμε ότι τέτοιου είδους διερεύνηση δεν είναι εφικτή, καθώς οι διαδικασίες του εν λόγω διαγωνισμού ματαιώθηκαν πριν την σύνταξη των πινάκων. Ως εκ τούτου, το Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος δε δύναται να προβεί σε τέτοιου είδους συγκριτικό έλεγχο.
Τέλος, σας γνωρίζουμε ότι στο πλαίσιο της εναρμόνισης της Διοίκησης προς τις αποφάσεις των δικαστηρίων σε συνδυασμό και με τα οριζόμενα στο υπ’ αριθμ. 2775/Φ.2234/13.6.2012 έγγραφο του Γραφείου Νομικού Συμβουλίου στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και Δημοσίας Τάξεως, θα εξεταστούν  και τα διαλαμβανόμενα στην ερώτηση του κ. συναδέλφου θέματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου