Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Να διασφαλιστεί η χρηματοδότηση των έργων του Ταμείου Μολυβιάτη




Τη διασφάλιση της χρηματοδότησης των έργων του Ταμείου Μολυβιάτη (πρώην ΕΤΑΕΑ), ζητεί με Αναφορά που κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Υποδομών ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κοντογιάννης.
Ο Γιώργος Κοντογιάννης διαβίβασε τη επιστολή του Δημάρχου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων κ. Διονύσιου Μπαλιούκου, με την οποία ζητείται οι προϋπολογισμοί των έργων του ΕΤΑΕΑ να είναι διαθέσιμοι στο περιφερειακό ταμείο προκειμένου να πεισθούν οι ανάδοχοι ότι θα πληρωθούν μετά την εκτέλεσή τους (σήμερα η εξόφληση του κάθε λογαριασμού καθυστερεί πάνω από ένα έτος).
Στο έγγραφο γίνεται ειδική αναφορά σε
έργα υποδομής που έχουν ενταχθεί προς χρηματοδότηση και για τα οποία πρέπει να υπάρξει ειδική μέριμνα.
Ο Γιώργος Κοντογιάννης έχει ζητήσει επανειλημμένα την αξιοποίηση των ταμειακών διαθεσίμων του πρώην Ταμείου Μολυβιάτη για την αποκατάσταση των υποδομών της Ηλείας. Ανάμεσα στα έργα που θα ήταν σκόπιμο να ενταχθούν είναι αυτά που αφορούν την αντιπλημμυρική θωράκιση του Αλφειού ποταμού.
Υπενθυμίζεται ότι με πρόσφατη Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης ζητεί την ενίσχυση της αντιπλημμυρικής προστασίας της Ηλείας, ώστε να μην επαναληφθούν τα καταστροφικά φαινόμενα που έπληξαν το Νομό τις προηγούμενες ημέρες λόγω της υπερχείλισης του Αλφειού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου