Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Δεν αποκλείεται η συμμετοχή της Ηλείας στο τουριστικό αφιέρωμα για την Ελλάδα στην Κίνα




Δεν αποκλείεται η συμμετοχή της Ηλείας στο τουριστικό αφιέρωμα για την Ελλάδα στην Κίνα, σύμφωνα με την απάντηση που απέστειλε η Υπουργός Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη στον Βουλευτή Ηλείας της ΝΔ και πρώην Υφυπουργό Απασχόλησης Γιώργο Κοντογιάννη, ο οποίος είχε καταθέσει Ερώτηση επί του θέματος στη Βουλή.
Ο Γιώργος Κοντογιάννης είχε ζητήσει την ένταξη της Αρχαίας Ολυμπίας και της Αρχαίας Ήλιδας στο πολιτιστικό και τουριστικό αφιέρωμα που ετοιμάζεται για την Ελλάδα στην Κίνα, επισημαίνοντας πως εάν τελικά η Ηλεία μείνει εκτός του προγράμματος, χάνεται άλλη μια σημαντική ευκαιρία για τουριστική προβολή του Νομού μας, τη στιγμή μάλιστα που ο τουρισμός αποτελεί το βασικό πυλώνα για την ανάκαμψη της οικονομίας της περιοχής.
Σύμφωνα με την απάντηση της Υπουργού Τουρισμού:

«Η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με έγγραφό της προς τον ΕΟΤ γνωστοποίησε την πρόθεση του κινέζικου τηλεοπτικού δικτύου CCTV για την παραγωγή πολιτιστικού και τουριστικού αφιερώματος για την Ελλάδα. Επιπρόσθετα ζήτησε τη συνδρομή του Ε.Ο.Τ με την παροχή δωρεάν πλάνων, τα οποία θα προβάλλον τον κλασικό και σύγχρονο ελληνικό πολιτισμό, στα αρχαία θέατρα, τα θερινά σινεμά κλπ.
Στη συνέχεια, η Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας επανήλθε με το έγγραφό της, ενημερώνοντας ότι η κινέζικη πλευρά δεν έχει ακόμα οριστικοποιήσει το πρόγραμμα επίσκεψή της και ότι αρμόδια για το συντονισμό της παραγωγής από ελληνικής πλευράς είναι πλέον η ΕΡΤ.
Επισημαίνουμε δε, ότι προτάθηκε από την ελληνική πλευρά η Αρχαία Ολυμπία καθώς αποτελεί παγκόσμιο σύμβολο των Ολυμπιακών Αγώνων. Ωστόσο, η κινέζικη πλευρά επικεντρώθηκε σε αρχαιολογικά μνημεία άλλων περιοχών της Ελλάδας.
Ο ρόλος του Υπουργείου Τουρισμού, είναι να μεριμνά για την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της χώρας στη διεθνή τουριστική αγορά, να προτείνει λύσεις και σε κάθε περίπτωση να μην θετεί κριτήρια τα οποία δύναται να λειτουργήσουν αποτρεπτικά και να οδηγήσουν σε απορύθμιση της τουριστικής αγοράς»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου