Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Να επεκταθεί το δίκτυο φυσικού αερίου και στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας



            Την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου και στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ζητεί με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Υποδομών ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ Γιώργος Κοντογιάννης.
            Ο πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης επεσήμανε την ανάγκη να τροφοδοτηθεί με φυσικό αέριο η συγκεκριμένη περιοχή καθώς περιλαμβάνει σημαντικά αστικά κέντρα όπως η Πάτρα και ο Πύργος, ενώ παράλληλα, σε αυτή φιλοξενούνται μεγάλες τουριστικές μονάδες και μονάδες που σχετίζονται με την πρωτογενή παραγωγή.
Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Σύμφωνα με στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας 7,5 εκατ. ευρώ εγκρίθηκαν για τον αγωγό φυσικού αερίου από την Κορινθία έως τη Μεγαλόπολη.
Από τις χρηματοδοτήσεις που ανακοινώθηκαν από τη Γενική Γραμματεία Επενδύσεων σε όλη την Ελλάδα για τα έργα που αφορούν στο Φυσικό Αέριο προκύπτει ότι το σύνολο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος παραμένει εκτός σχεδιασμών για την επέκταση του δικτύου Φυσικού Αερίου.
Με δεδομένο ότι στη Δυτική Ελλάδα υπάρχει ένα από τα μεγαλύτερα αστικά κέντρα της χώρας, η Πάτρα, καθώς και άλλα σημαντικά αστικά κέντρα όπως το Αγρίνιο, ο Πύργος, η Αμαλιάδα, το Αίγιο, καθώς και μονάδες τόσο στον τουριστικό τομέα όσο και στον πρωτογενή (εκτεταμένες θερμοκηπιακές καλλιέργειες στον κάμπο της Ηλείας), που θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν το φυσικό αέριο, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
1.      Υπάρχει σχεδιασμός για επέκταση του δικτύου Φυσικού αερίου στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος;
2.      Αν υπάρχει σχεδιασμός, έχει γίνει μελέτη και ποιο είναι το κόστος για επέκταση του δικτύου Φυσικού Αερίου από την Κορινθία στην Αχαΐα και από την Μεγαλόπολη στην Ηλεία;
3.      Ποια κριτήρια πρέπει να πληροί μια περιοχή για να επεκταθεί σε αυτήν το δίκτυο Φυσικού Αερίου»;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου